Planer

Slängde iväg ett sms till Karoliina och frågade om hon skulle göra nåt ikväll, jag hade lust att göra något liksom. Hon, David och Alexander skulle kolla på Körslaget och lite sådär så hon bjöd med mej, woho! Har precis duschat och ska snart klä på mej kläder, sitter nämligen i morgonrocken, haha.

19.11 skulle vi mötas vid bron, den vanliga mötesplatsen. Men hon är alltid sen så hon kommer snarare runt 19.15 skulle jag tro ;)
Dags att fixa håret lite nu iallafall, ser ut som ett skatbo för tillfället.

Får se när jag kommer hem ikväll (inatt?)  men antagligen så skriver jag inget mer förrän imorgon!

Ha en toppenkväll!

LSD, någon?



En sista buss i regnet
sen får man gå



Godmorgon!

Idag var jag uppe med tuppen, nästan iallafall. Vaknade vd tio och gick upp tjugo minuter senare och åt smörgåstårta till frukost, det var gott!

Sen satt jag och kollade på tv en stund, bara massa tråkiga serier på helgmorgnar men iallafall, hade inte riktigt lust med något annat. Sen skrev jag en sammanfattning av loggboken och den ska jag även skriva in i datorn senare idag, kaaanske börja med själva uppsatsen också.. får se.


Och utan ett ljud, mitt hjärta i din hand


Friday night, again

Jag och Karoliina såg Madagaskar 2, den var ganska kul. Synd att ungarna bara skrattade när det var halvkul men inte när det var kul på riktigt, så vi var liksom dom enda som skrattade på några ställen, när det verkligen var kul... Ja vad ska man säga om det, barn har ingen humor? Den var ganska rolig iallafall, på vissa ställen.



Kom hem vid halv nio och tog lite smörgåstårta, det var så himla längesen känns det som. Pappa hade iallafall beställt en på Ica till idag och det passade mej alldeles förträffligt, jag älskar deras hemgjorda smörgåstårtor!
Medan jag avnjöt den så kollade jag lite på Let's Dance och läste Expressen, där stod det mest om Let's Dance.. Det verkar hända ganska mycket i år.. vad ska hända härnäst liksom? Hjärnblödning, hjärtinfarkt, ..what's next?
Morgan Alling fick iallafall 40 poäng idag och bara därför håller jag på honom nu! Go Alling!

30/1

Har kollat på tv och sånt nu, ätit kakor också. Och sovit i soffan.
Nu mår jag illa, vet inte varför men jag gör det iallafall.

14.40 går bussen, vet inte om jag hinner skriva något när jag kommer hem sen för jag och Karoliina ska på bio klockan 19.00. Annars hinner jag skriva efteråt visserligen.

Om inte Daniel hade ringt innan tolv för att svara på frågorna om företaget skulle jag höra av mej sa han.. Jag har inte ringt än, det är för läskigt. Ringer när jag måste liksom, vid 14 typ.

Nu ska jag göra nåt! Byee.


Fredag

Blev ingen uppdatering igår, jag fick jobba i restaurangen för att det fattades folk, så 16.00 slutade jag. Var hemma runt 16.40 och då fikade vi lite snabbt och sen åkte jag, mamma och Leif till hindersmässan på Stortorget. Där sprang vi runt i en timma, Leif är prylfixerad kan man säga och han skulle såklart stanna överallt.. Haha.
På hemvägen köpte vi kebabpizza och sen gjorde mamma och jag min matte och så skrev jag loggbok som vanligt. Sen gick det någon film på tv6, Mindhunters tror jag den hette, den såg vi iallafall och den var väl okej.

Jag vaknade för ca 50 minuter sen och gick upp för att äta frukost, när jag hade ätit klart och skulle byta om ringer Daniel till mamma (han är hennes chef) och så ville han prata med mej. Idag måste han vara hemma för att hans minsta unge är sjuk, jahapp. Så jag fick också stanna hemma, woho! Synd att jag redan är vaken..men det blir nog några timmars sömn till iallafall. Så nu ska jag gå och sova igen. Godnatt!

Alone

Top Model är slut och nu hade jag tänkt duscha så håret hinner torka lite innan jag lägger mej.

Här kommer ett litet smakprov på vad jag får göra på dagarna, kassarapporter i Excel is the shit.........!

TJABBA

Jag läste precis på Nerikes Allehanda att dom har hittat en kropp i huset som sprängdes, under 16 ton betong låg den. Antagligen är det husägaren..

Mamma och Leif ska bort till nån kompis som fyller år sen innan åtta, skönt, då kan jag kolla på Top Model ifred och tjocka mej så mycket jag vill :) Matten blev inte gjord idag men imorgon måste vi verkligen göra den eftersom det är sista dagen jag är här då.

Nu ska jag skriva loggbok! Ciao

090127

Har precis kollat på Top Model och mamma började nyss med mat, bättre sent än aldrig som man brukar säga! Någon slags kyckling-wok/pytt var det, det såg gott ut på förpackningen iallafall så jag hoppas att det är det också :)

Efter det blir det dusch och sen ska jag skriva loggbok för idag, det får absolut inte glömmas. Ikväll blir det tidigare sänggång än igår, tror inte jag somnade förrän strax efter tolv, inte bra.

Ha en bra natt yawl!

Fish&chips

På praktiken blev det väldigt mycket dödtid idag, Daniel satt i telefon nästan hela tiden.
"Jag ska bara ringa ett snabbt samtal till min chef om budgeten, du kan vara i köket och titta vad dom gör sålänge."
Jag tog en kopp te och väntade i en timme på att han skulle bli klar, snabba samtal här ja..haha.

Sen skickade jag fakturor tror jag, och lite såntdär.
Och så var det lunch, idag var jag sugen på fish n' chips så det fick jag. Rejält med mat, han tänker nog inte på att jag är tjej när han lägger upp maten, ska nog säga till om det imorgon ;)


Det där är det som blev över av maten, men det är ändå bara kanske lite mer än en tredjedel. Han ville nog att jag skulle sprängas.

Hemma!

Kom hem för en timma sen kanske, och möttes av doften av nybakade bullar! Och kakor! Kakorna hade blivit lite misslyckade så dom fick jag äta upp om jag ville, jag åt tills jag mådde illa, då tog det stopp. Får återuppta kakätandet lite senare igen. Bullarna får jag antagligen inte äta för dom är nog till Leifs födelsedag skulle jag tro, men en borde jag kunna tigga till mej..

(mar)drömmar, mums


Tisdag

Snart ska jag gå till bussen, ingen sovmorgon här inte! Men som sagt, jag skulle få gå hem runt halv tre idag igen så jag är väl hemma vid tre eller strax efter :) Ha en bra dag!

NATTI

Nu har jag duschat och sitter med en lös fläta i håret, undrar om det flippar eller floppar... Märks imorgon ;)
Mamma och Leif har jag inte sett till sen jag hoppade in i duschen, dom kanske är ute och kedjeröker.
Nu ska jag försöka bädda sängen, wish me luck!

Natti

Tv-mys

Hela dagen, eller ända sen jag kom hem iallafall, har jag degat framför teven. Och jag har smällt i mej naturgodis för 66 spänn också... Det som skulle räcka hela veckan, ack ack..
Kollade på bonde-bröllopet nyss ändå och även om jag själv inte vill gifta mej så blir jag blödig när jag kollar på bröllop, det är ju så fint! :)

Snart är det dags för lite kvällsmat efter allt godis, nämligen Billys pan-pizza, det är för mej mycket svårt att tröttna på det. Mmm...Billys

Praktiken

Det känns som att jag är den enda i klassen som kommer hålla på med konteringar och kassainskrivningar i excel, haha.. Sirkku och Bengt kommer att älska mej efter det här!
Och min handledare är bäst som låter mej gå tidigare imorgon också.

Dagen har spenderats framför teven med en påse naturgodis och snack med mamma. Hon började även läsa i min mattebok för att "värma upp" inför imorgon då hon ska hjälpa mej med läxan. Goodgood.

Ikväll är det inget bra på tv, Bonde söker fru-bröllopet om man vill se det, men det verkar inte så intressant.
Men nu blir det mer tv ändå! Ciaoo

Worst morning ever..

I morse när jag vaknade var allt som vanligt och som alltid fick jag stressa lite vid 06.25 eftersom jag var tvungen att hinna med bussen. Jag gick som vanligt till busshållplatsen mittemot Karoliinas hus, nära Ica.
Precis när jag hade stannat och ställt mej så jag stod vänd mot hennes hus så såg jag något i ögonvrån som först såg ut att vara en blixt, sen kom smällen. Sen eldkloten och eldhavet. Ett hus på vägen som går bakom Ica exploderade, och jag kände tryckvågen och värmen. Det har stått om det på alla tidningssajter känns det som, och till och med varit med på nyheterna. Det var övertänt på bara några få minuter och efter tio minuter var det helt förstört.

Det känns så konstigt att något sånthär kan hända i lilla Finnerödja. Ännu konstigare är kanske att ingen riktigt vet vem det är som bor/bodde där, pappa visste inte ens och han har ändå bott i Finnerödja hela sitt liv typ. Man vet bara att det är/var en gubbe men vet inte om han var hemma eller inte när det exploderade.

När jag stod där var jag också påväg att ringa 112 för första gången i mitt liv och jag vill aldrig behöva vara i närheten av att ringa dit igen. Anledningen till att jag inte ringde var att det bor en brandman i ett hus precis vid busshållplatsen och han sprang ut till sin bil precis när jag tänkte trycka på den gröna luren. Bussen kom strax efteråt och jag åkte ju såklart med den, nu kommer jag inte hem förrän på fredag.. Jag är ju hos mamma den här veckan.

Morgonen är inte slut än. När jag kom till Laxå var tåget inställt, så då fick jag vänta där en timme och blev alltså försenad till praktiken, första dagen och allt. Great. Pissmorgon.

Duscha, packa, sova!

Nu hade jag tänkt hoppa in i duschen och packa lite medan inpackningen sitter i, eftersom jag inte vill vara helt död imorgon första dagen och allt så blir det nog också en ganska tidig sänggång.

Det här blir det sista för idag och jag skriver antagligen imorgon när jag har kommit till mamma, hoppas att det inte blir alltför sent bara.

Sweet dreams

Thumbs up

Ett "knep" som antagligen alla känner till är ju att sova när man mår dåligt. Det funkar nästan alltid, idag också! Så nu mår jag mycket bättre och är back on track!

Packningen har inte riktigt kommit igång än heller och jag vet inte hur stor väska som behövs.. Det jobbiga är att jag måste släpa med fem dagars packning till universitetet imorgon bitti eftersom jag inte hinner åka hem till mamma innan. Så liten väska som möjligt alltså!

Jag mår inte helt bra

Det skulle ju vara typiskt om jag blev sjuk precis under praktiken.. Men jag ska nog gå och lägga mej en stund så får vi se om det är bättre sen.
Usch

Dinnerrr

Jag åt nyss en sen lunch/tidig middag, som jag gjorde iordning alldeles själv! Haha, mästerkocken..
Idag har jag inte mycket att skriva faktiskt, och jag vet inte vad jag ska hitta på nu. Börja packa kanske?

Ufo attacks?



När Obama höll sitt tal så fångade en av kamerorna ett föremål som nu tros vara ett Ufo, jaja tjena.
I mina ögon ser det ut som ett litet kryp, en fluga eller nåt, för det flyger ju faktiskt 1: framför tornet, 2: fram och tillbaka.
Men alla har väl sina egna teorier, haha


Effektiva Jessica

Igår stängde jag av datorn och allt tekniskt jättetidigt bara för att jag blev så trött på allt, bara sådär.

Istället, hör och häpna, gick jag in på mitt rum och pluggade matte för jag hittade några tal som jag kunde göra utan hjälp, plus att jag gjorde klart filmkunskapen! Till tolv ungefär höll jag på med det där. Så nu känns den kommande veckan inte alls lika stressig, good.
Efteråt läste jag i När jag hör din röst i en timma ungefär.


Däremot läste jag veckohoroskopet i Expressens söndagsbilaga förut och veckans värsta för alla oxar är tydligen mycket jobb, så nu får man hoppas på att det inte stämmer..

Tidig sänggång

Jag känner mej som världens tråkigaste människa... Men ärligt talat hade jag inte tänkt vara uppe så länge till idag, tänkte lägga mej ungefär samma tid som på veckorna, runt halv elva nånting. Kanske skriva klart filmkunskapen så jag har det gjort också.

Ikväll är verkligen ingen bra kväll och det är nog bara mej det beror på, mej och mitt humör! Blir tokig.
Nu ska jag iallafall gå och fixa några skinkmackor.

Puss

HJÄLP MEJ

Om det är NÅN som vet hur jag får upp menyn till höger om bloggen så vore jag väldigt tacksam för hjälp :) Jag vet inte hur den har hamnat längst ner för helt plötsligt en dag så var den bara där nere, fult är det iallafall och jag vill ha tillbaka den till sin ursprungliga plats!

Get misstänkt

Nu hade jag tänkt att ladda upp en liten bild och en del av en artikel från Expressen där dom hade skrivit om en get som misstänks för ett väpnat rån i Nigeria, men blogg.se vill inte låta mej ladda upp bilder. Dom tror iallafall att geten egentligen är en trollkarl och nu måste dom försöka bevisa att geten egentligen är människa. Ja, vad ska man säga? Ingenting är omöjligt!

Plugg på en lördag, vad händer med mej?

Jag förflyttade mej från datorn och gick in på mitt rum och värmde upp det till sisådär 25 behagliga plusgrader med hjälp av en kupévärmare! Mitt element är ur funktion nämligen och det blir verkligen svinkallt om jag inte använder kupévärmaren. Iallafall, jag satt där i sängen och skulle göra filmkunskapen, men helt plötsligt blev jag sugen på att börja med matten istället (!!!)...

Så mattegrejerna åkte fram ur väskan och till och med miniräknaren hade jag fått med mej hem, duktigt! Första talen gick jättebra och då tänkte jag såklart att "om alla tal är såhär lätta gör jag klart hela matteläxan nu" men självklart så blev det bara svårare och svårare och även om jag kollade i boken och läste hur man skulle göra så förstod jag inte riktigt. Matte är mitt svagaste ämne, så mamma (mattegeniet herself..) får hjälpa mej med det i veckan trots allt.

Filmkunskapen blev inte riktigt klar men den kan jag fortsätta med senare ikväll för det var i princip bara att skriva av från boken, inte så komplicerat alltså.
Izabella tittade även förbi i tio sekunder ungefär för att hämta vår gamla rapport om vårt lilla Ica, hon ska ju praktisera där och ville inte ta reda på all fakta igen antagligen, cheater! Haha.


Det här med frisyrer

I en timma (minst!) har jag suttit och letat efter olika frisyrer och sidor där man kan ladda upp en bild på sej själv och se vilken frisyr som passar. En sida hittade jag, kommer dock inte ihåg vad den heter, men då kunde man inte registrera sej och ladda upp en egen bild för det var något fel tror jag, så jag valde en av dom 12 som redan fanns på sidan. Men klokare blev jag inte för det. Absolut inte..
Det blir väl som vanligt - man sitter där i stolen och frågar frisören vad hon tycker och så, sen kommer man fram till något tillsammans och går därifrån lite smått halvnöjd, haha.

Lördagsgodis

Idag funderar jag på att plugga. Yes, du läste rätt. Men det är alltså bara för att slippa ha massvis med saker att göra i veckan och nästa helg.. Filmkunskapen skulle kunna göras idag iallafall för den är inte så krånglig.

Annars händer väl inte så mycket idag tror jag, jag fick en chock när jag drog upp persiennerna i morse, det snöade massor, det låg massvis med snö på marken och allt var helt vitt. Såå deprimerande.. Sen gick jag till affären och då märkte jag klart och tydligt att det iallafall inte var "torr" snö utan det var väldigt blött, så nu hoppas vi på ett högtryck!


Gosh!

Jag känner mej helt slut! Det trots att den här dagen inte har varit speciellt ansträngande..
Imorgon stänger vårt Ica 13.00 iallafall så jag får inte vakna för sent eftersom jag måste hinna dit och köpa choklad innan det är för sent!

Lägga mej hade jag också tänkt att göra innan det är för sent, ungefär nu, eller om en halvtimma. Jag är död.

Godnatt

Vattenkonsumtion

Jag har druckit sex glas vatten under Let's Dance, plus en kopp te.. Så jag har fått kissa gaaanska mycket den senaste timmen, haha!

Blondinbella åkte ju förresten ut ur tävlingen och på ett sätt är det skönt, fast både Kitty och George eller vad han hette var ju sämre än henne så dom borde ha åkt ut innan. Samtidigt är Blondinbella rätt så roande ibland, dock lite för positiv emellanåt, men alla är ju olika och det är väl bra att hon har en bra inställning till allt! Eller nåt..


Time to dance

Japp, om 20 minuter hade jag tänkt kolla Let's Dance faktiskt. Och jag känner också att mina ögonlock faller ihop med jämna mellanrum så ikväll ska jag inte stanna uppe så länge, grönt mintte skulle sitta fint..

Enough, bye

För att inte tala om provet..

Vi hade ju prov i Företagsekonomi B idag, jag kan ju börja med att berätta att när vi kom in i lektionssalen så var det för få bänkar, så några fick sitta dubbelt och så krånglade vi lite med det ett tag innan vi kunde köra igång. Sen hade vår "älskade" lärare glömt lite blanketter och grejer som hon var tvungen att hämta, det tog väl ca 5 minuter trots att hon har sitt arbetsrum fem meter bort ungefär. Sen var det några som hade glömt miniräknare så dom fick springa till andra änden av skolan där vi har våra skåp för att hämta dom.. Ca 20 minuter för sent kom vi igång tror jag.

Iallafall så var provet en riktig pain in the ass, det finns nog fler som håller med mej. Jag som innan hade trott att jag iallafall kunde ganska mycket kunde egentligen ingenting visade det sej när vi satt där med papperen. Det här var ändå ett prov där man bara kunde få G eller VG, MVG-provet ska vi ha lite senare och jag vill inte ens tänka på hur svårt det kommer vara och hur mycket man måste plugga till det. Just nu hoppas jag på ett G iallafall.


Det här är då vår superfina lärobok,
jag vill bara riva sönder den och bränna upp delarna. Avreaktion kallas det.

Skitmorgon

Dagen började inte så bra förresten, efter en normalstressig morgon gick jag till bussen som kom halv sju. Allt var precis som vanligt och jag skulle in till Örebro och universitetet direkt. När vi kom fram till Laxå, där vi skulle gå på tåget som skulle gå 07.06 så hörde jag någon tant säga "Tåget är inställt" till någon av hennes tantkompisar, men det går ju fler tåg än vårat tänkte jag lite snabbt då. Sen såg jag att alla stannade upp och kollade på den där skärmen med tågtider/spår osv och suckade och klagade. Självklart var det vårat tåg som var inställt, på grund av lokfel. Hanna visste ju inte om det så när hon kom till perongen så stod jag och Izabella där och meddelade den tråkiga nyheten till henne.

Som tur var så bor ju Hannas mamma inte alls långt från station så vi fick gå dit och vänta på bussen som gick 08.15 ungefär. Den blev såklart fullproppad med människor som skulle ha åkt med det inställda tåget, men that's life sometimes.
Det innebar ju också att jag inte alls åkte in till universitetet eftersom jag skulle missa nästan hela skoldagen då, iallafall förmiddagen, och det ville ju inte mamma.. Så jag har en liten beskrivning om hur jag ska gå när jag kommer dit på måndag och jag får väl hoppas att jag hittar rätt, men det ska nog gå bra.

Dagen kunde dock ha startat liiiite bättre enligt mej.

Pasta

Idag när jag kom hem åt jag inte choklad direkt för en gångs skull, istället kokade jag pasta som jag åt med en sås som jag inte minns namnet på. Gott var det iallafall och mätt blev jag.
Men självklart så råkade jag tugga och svälja två chokladbitar direkt efter maten ändå, det börjar bli ganska allvarligt det här beroendet..

Men seriöst, det finns knappt något som är så gott och sött och gott och gott som choklad. Mjölkchoklad pratar jag om då, inget annat.


Skolan

Nu har vi haft rast i en timme ungefär, och en timme till blir det. Efter det har vi prov i företagsekonomi, det kommer nog inte gå så bra, men G tror jag iallafall.
Vi fick också matteläxa som vi ska göra under praktikveckan (vi har huuuur mycket som helst att göra den där veckan nu...), tur att jag är hos mamma då så hon kan hjälpa mej!

Nu ska jag gå och sno Hannas papayastänger för hon uppskattade inte dom idag. 16.30 är jag hemma, typ.

Bye!

Homerunning

Nu tänkte jag snart ta och släcka ner här, hoppa in i duschen, sen äta något medan håret torkar lite och sen sova. Ikväll ska det inte bli alltför sen sänggång hade jag tänkt, och imorgon skippar jag latinen och antingen lite av matten eller kanske hela, för jag måste till unversitetet för att se vart jag ska gå på måndag. Mamma jobbar nämligen i restaurangen där imorn men inte på måndag så det är ju bra om jag vet vart jag ska gå när jag kommer dit för praktik. Läskigt med universitet..

♥ Goodnight, sleep tight!

Ovärt

Nu när jag äntligen trodde och kände att jag hade jobbat ikapp massa i skolan, som att jag lämnade in svenskauppsatsen om romantiken fyra dagar innan sista inlämningsdag, har pluggat mycket mer till ett prov än vad jag brukar och det kändes som att jag kunde slappna av ett tag nu så kom jag på att så är det inte alls.

För under praktikveckan nästa vecka måste jag skriva loggbok varje dag, vilket jag hatar, jag måste göra klart filmkunskapsfrågorna innan vi börjar skolan och när vi börjar skolan igen efter praktiken så har jag en rapport att skriva på ca fyra dagar, veckan efter ska vi ha muntlig redovisning om praktiken och den måste jag hinna göra en PowerPoint till, det tar liksom aldrig slut.

På lovet i februari borde jag också plugga för vi har matteprov på tisdagen direkt efter och det räcker nog inte att plugga bara på måndagskvällen skulle jag tro.
Jag tror även att jag börjar lida av spänningshuvudvärk för jag har börjat få ont i huvudet och känner mej stressad, sanningen är att jag faktiskt aldrig har huvudvärk förutom på sommaren om jag får vätskebrist eller något. Men det har jag inte nu kan jag lova för idag har jag druckit sju glas vatten, sömnbrist har jag inte heller, inte idag iallafall. Allt känns så ovärt på något sätt, med skolan alltså, det slutar ändå bara med huvudvärk, sömnbrist, magsår och att man går in i väggen och stressar massvis, ändå så fortsätter man med det.

Klipp, check

Klippning sker den femte februari 17.30, om två veckor exakt alltså!

That reminds me....nu är det bara två veckor kvar till Izabellas 18-årsdag! Den första i den närmaste bekantskapskretsen som tar steget in i vuxenlivet, haha, nu ska vi inte överdriva. Men någon slags frihet måste man ju ändå känna när man vaknar upp en morgon och faktiskt är myndig och allt.

Seg start

Böckerna har jag inte öppnat än.. Nyss åt jag frukost för andra gången idag, jag har ett väldans sug efter rostade mackor med smör och skinka verkar det som, haha.

Skolan hade tydligen inte varit så intressant idag, vi hade ju "kärleksdag" och dom skulle komma dit från RFSL och ungdomsmottagningen och så skulle nån författare komma.. Men vad skulle dom säga som vi inte redan har hört fem miljoner gånger? Det kändes bättre att sova till halv tolv. Riktigt bra faktiskt.

Hårstugan, där jag brukar klippa mej, ser jag från mitt fönster och jag kan svära på att det stod att dom skulle ha öppet 13.00-18.00 idag men ändå sitter lappen kvar i fönstret och det är helt nedsläckt där inne.. Det är nog som Karoliina säger, det är inte meningen att jag ska klippa mej. Haha.

Månadsbudget

Jag har bestämt mej för att göra upp en månadsbudget. Det var ju lite av mitt löfte, inga impulsköp, så nu testar jag med budget igen så får vi se hur det går den här gången.. :)


Godmorgon..

Egentligen hade jag inte tänkt sova så jättelänge i morse, faktiskt så vaknade jag någon gång mellan nio och tio och var ganska pigg. Men eftersom jag låg kvar i sängen ändå så somnade jag om och vaknade halv tolv, dödstrött. Självklart så pallrade jag mej upp ur sängen ändå eftersom halva dagen hade försvunnit..

Åt några rostade mackor med smör och skinka och drack både te och vatten till frukosten, nu är jag mätt och har precis läst igenom några bloggar.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, kolla runt lite och sen plugga kanske. Sen ska jag försöka göra mej iordning, iallafall lite så jag vågar gå till frisören och boka tid, idag skulle dom ha öppet till 18.00 så jag lär ju hinna.

Ciao

ARRRGGH

Jag kollade på Twilight, när det var fem minuter kvar började filmen lagga ganska rejält, den stannade faktiskt helt. Då tog jag ur den för att putsa skivan lite, vad såg jag då? Världens största repa, typ. Mamma får bränna en ny!

Nu ska jag nog göra mej iordning för natten, natti!

Jag måste erkänna

Idag har jag inte ens plockat upp böckerna ur väskan, och det känns bra! Imorgon ska jag plugga lite, läsa kapitlen som jag har svårast för och göra lite uppgifter i övningsboken och på papperen. Det får räcka och sen får det gå som det går. Företagsekonomi och matte är nog mina sämsta ämnen och det känns bättre att lägga ner massa tid på andra ämnen som jag är bättre på och tycker är mer intressanta. Just nu har jag dock inget annat än företagsekonomi att plugga på och därför har jag pluggat mycket mer på det än vad jag skulle ha gjort i vanliga fall, om vi hade haft fler läxor alltså.

Funderar på att kolla på Twilight eller nåt, fick den av mamma igår. Ja, det ska jag nog.

Kisses.

HalkiHalki

Jag undrar om det är något fel på mina skosulor eller något eftersom dom flesta inte verkade ha så stora problem med att ta sej fram på isen idag, förutom jag då. Och Hanna. Eller så har alla andra kanske något slags superfäste på sina sulor, nåt konstigt är det.

Under dagen töade massvis med is bort som tur var, dock frös det på senare på eftermiddagen igen. Kan det inte bara bli vår?

Då var det klart

Vita skor, check.

Snart är det Top Model och jag åt precis upp den sista chokladbiten. Det får väl bli te till teven istället, men det funkar lika bra det :)

H&M

Igår hos mamma beställde jag ett par tygskor och en t-shirt från H&M, jag såg dock idag att jag inte hade fått något bekräftelsemejl.. Så jag beställde igen!
Tishan fanns på lager men inte skorna, jag vill ha allt i samma paket så det beräknas komma vecka 14!!!!! Alltså början av april! Tur att det var vår/sommargrejer jag beställde då. Suck.


När jag tänker efter.... Det blir nog ett par vita också!

Onsdag 21/1

Idag ska jag plugga lite eller ganska mycket företagsekonomi hade jag tänkt. Imorgon ska jag inte till skolan för det är kärleksdag för alla tvåor och det känns onödigt..kan lika gärna vara hemma så jag har tid att plugga till provet och så.

Jag har inte så mycket att säga om idag faktiskt, haha.

Jag vet iallafall att mina arbetstider på praktiken kommer vara typ 08.00 - ?, 15.00-16.00 kanske :) Och så vet jag att jag kommer få äta frukost där, det betyder att jag inte måste gå upp i tid för att hinna äta varje morgon innan jag åker iväg, skönt!

Nu ska jag läsa ikapp lite bloggar!

Mamma imorgon

Åker till mamma efter skolan, det blir antagligen en datorfri dag. Dels för att det är Johanna-vecka, (mamma bor hos sin "kille", "gubbe" eller vad man ska kalla honom och han har sin dotter hos sej varannan vecka, datorn som jag använder ibland står i hennes rum) och dels för att jag verkligen borde läsa Företagsekonomi istället för att sitta och nörda..

Men i vilket fall som helst är jag back on Wednesday afternoon. Ciao ♥


Då var det fint, nu vill jag ha vår..

På topp!

Idag har jag verkligen varit ambitiös!
-Jag har hunnit skicka iväg en ansökan om feriearbete på det vanliga stället.
-Jag har läst igenom sammanfattningarna till företagsekonomin, nio stycken alltså.
-Snart ska jag duscha, äta och sen skriva rent svenskan så jag kan lämna in den imorgon.
-Nu kom jag på att jag måste mejla filmrecensionen till mej själv också!

Men! Jag vet fortfarande inte om det heter plusgiro eller postgiro. I min bok står det postgiro men jag vet inte om det är det gamla namnet på kontot eftersom jag har en gammal bok? Tror att den är gammal iallafall, haha. Help help help...

Nu är det klart!

Nu har jag kryssat i Engelska C som förstahandsval, med bläck! No return..

Måndag - ny vecka

Måndagar är sega och idag gjorde vi nästan ingenting. Idrottsprovet var lättare än väntat och på dom vanliga lektionerna gjorde vi inte så mycket, förutom på spanskan där vi fick lite uppgifter. Dom var vi dock klara med snabbare än vad som hade behövts så vi fick sluta tio minuter tidigare.
Idag har jag skrivit klart hela svenskan, iallafall kladden. Senare ikväll ska jag skriva rent den, för hand. Usch.

Skulle gå och beställa tid hos frisören idag igen, jag försökte ju med det förra veckan men då hade dom stängt 13.00 samma dag. Gissa vad jag såg idag då? En lapp i fönstret där det stod "Öppet igen 20/1 kl 13.00" alltså imorgon, men då ska jag till mamma! Blä, haha jag får väl fixa det på onsdag då...
 

I was right

Det var Riga. Och tydligen hade hon nämnt det tidigare...vilket år då? Haha. "Någon gång efter påsk" skulle vi åka, min moster och en av mina kusiner skulle med också. Säkert några fler, mormor och morfar kanske, det skulle inte förvåna mej.
Nyss när jag stod och vek tvätt så slog det mej att nu måste jag ju spara pengar också! Attans..hur ska det gå egentligen.

Och när sjutton är påsk?

Telefonsamtal

Jag pratade nyss med mamma i telefonen, om det vanliga; skolan och praktiken. Sen sa hon något om att när jag får pengar skulle jag skaffa pass (nej, jag har inget pass för jag har bara varit i Danmark haha)..
Jag: Pass?
Mamma: Ja, vi ska ju till Riga med Hilkka och Erik.. (Tyckte jag att hon sa iallafall)
Jag: Jaha...
Mamma: Eller vi kanske ska passa på den där veckan när du är i stan, det beror lite på vilka arbetstider du får.
Jag: Vilken vecka? (Totally lost)
Mamma: Vecka 5, din praktikvecka.
Jag: Jaha..jaja, det går väl..

Jaha, jag ska nånstans. Riga tror jag. Men närdå?
Jag gillar inte surprises för jag vill kunna planera lite.
Jag blev förvirrad.

Svettigt

När torktumlaren är igång hela dagen så blir lägenheten som en bastu, halvt iallafall. Det brukar bli ca 28-30 grader här inne och det är väl visserligen skönt att slippa frysa men det finns ju en gräns.. Tur att det är sista maskinen som är igång nu iallafall.

Jag börjar förresten bli lite småhungrig igen så jag tänkte ta och koka lite spagetti eller nåt snart, haha. Konstiga matvanor.

Veckans horoskop, Oxen

Veckans tema: Sprallig.
Glada festligheter och nöjen känns nära och du släpper loss som aldrig förr.
Se bara upp för slantarna som har en tendens att rulla för snabbt just nu!
Veckans bästa: Spontana beslut
Veckans sämsta: Stressiga dagar
Råd: Prioritera utgifterna

Horoskopet är från Expressens söndagsbilaga, jag orkade absolut inte skriva in alla horoskop..

Hujedamej

Pappa har börjat med maten, idag blir det kyckling med ris och currysås. Mumma! Vi brukar inte äta såhär tidigt i vanliga fall men han var tydligen hungrig, inte mej emot dock!

Mitt mål för den här kommande veckan är att jag inte ska göra av med ett enda litet öre! Jag känner på mej att jag kommer lyckas. För sen är det bara en vecka kvar tills pengarna kommer in och då kan jag slösa lite igen. Snart är det februari, alltså är det snart vår. Äntligen :)

Svårt med val

Den andra februari ska vi ha gjort våra val inför trean, både individuella och några andra som jag inte minns vad dom heter.. haha. Dom individuella valen ska vara på 150p sammanlagt, men vi måste ha två val. Så en 50p-kurs och en 100p-kurs ska vi läsa, (alternativt tre 50p-kurser).

50p-kursen är jag klar med, där valde jag Turism i förstahand, sen Webbdesign och sist Svenska C. Hoppas såklart på att jag får Turism.
100p-kurserna var inte alls lika intressanta, det lutar dock väldigt mycket åt att jag väljer Engelska C i förstahand där, när det gäller andra- och tredjehandsvalen man måste göra har jag ingen aning om vad jag ska välja. Oftast får man ju förstahandsvalen ändå.

Dom andra valen som jag inte minns vad dom heter, där kunde man välja på Marknadsföring 100p + Organisation & Ledarskap 50p. Det valde jag. För utöver det fanns det bara massa Matte C-val och något annat tråkigt. På informationen sa dom visserligen att om man går ekonomi-inriktningen ska man helst välja Matte C men det kan dom glömma i mitt fall. Man kan även välja Matte D om man känner för det men nja....det är nog inte jättemånga som väljer det.

I trean ska jag varken läsa matte eller spanska! Jag längtar tills jag slipper det.


Sunday, Cloudday

Vaknade runt 11.10, låg kvar i sängen till 11.20, gick och åt frukost och sen körde jag igång en maskin med tvätt, sen satte jag mej här. Idag måste jag skriva klart svenskan!

Nu gick jag!

Hade tänkt gå och lägga mej snart, tidigare idag tänkte jag att jag skulle plugga lite idrott vid den här tiden. Men det orkar jag absolut inte. Jag har en känsla av att det kommer bli skönt att sova inatt. Kanske t.o.m får en hel natts sömn för en gångs skull. Jag vet inte när jag sov en hel natt utan att vakna 3-4 gånger sist. Hoppas går ju.

Godnatt!
Jessica ♥ Oli, since 080926

Nu kom han!

Jag vet att det kan misstolkas.

Oli hade varit hos en kompis och spelat tv-spel, men som tur var så var han påväg hem när jag satte mej här så strax efter att jag hade skrivit det förra inlägget så skrev han :) Nu vill han att jag ska sätta på camen också, jag som känner mej så otroligt fräsch idag..Men okej då.

Limpa

Idag har jag skrivit på svenskan och pluggat idrott, nu kan jag i princip allt till provet på måndag och det känns bra! Och så har jag läst jättemycket i När jag hör din röst, snart är den slut och jag kan inte köpa nästa bok förrän nästa studiebidrag kommer bara för att tredje boken är dyrare än dom två första.. usch och fy :(

Nu sitter jag mest och undrar varför inte Oli svarar på msn, och varför han inte har skickat ett enda sms medan jag var borta. Han kan väl knappast sova nu? Snart vibbar jag! Hihi. Nu vibbade jag. No reaction. Pfff.

Nu har det börjat

Mensvärk är inte att leka med. Och ingen kille fattar hur jobbigt det är. Det är iallafall det värsta som finns, ungefär.

Fyra månader

Idag är det exakt fyra månader till min 18-årsdag. Som är på en söndag. Crap. Tur då att vi är lediga på torsdagen 21/5 så så helgen kommer lite snabbare :) Sen får man väl bara hoppas på att någon eller några har lust att gå ut då eller något. Alla fyller nämligen innan mej så deras ålder är ju inget hinder ;) Men iallafall, det är fyra månader kvar. Ett tag alltså.

:(

Idag är jag på dåligt humör, jag ska nog försvinna från datorn och plugga istället (för då blir jag ju gladare...). Men det skulle nog vara bra att göra lite nytta istället för att bara sitta här och vara sur på allt och ingenting.

Ciao

En god natts sömn!

Jag somnade runt 01.40 inatt, vaknade 12.52. Det var ganska välbehövligt kan jag säga. All sömn jag missar på veckorna måste tas igen på helgerna, nästan iallafall.

Aldrig mer

Jag länkade ett spel till Oli, nämligen Hotcorn, för jag sa att det var kul. Självklart så levlar han förbi mej efter fem minuter när jag har suttit med det i typ 20. Det var sista gången jag länkade ett spel till honom, så sur är jag. Och nu känner jag för att stortjuta, tack gud för att nästan alla tjejer måste leva med pms och killarna inte har något sådant alls att oroa sej över. Tack så jävla mycket. Observera att det är gud (som inte ens finns, enligt mej) som jag är arg på, inte Oli. Alltså är jag egentligen inte arg på nånting, eftersom gud inte finns. Tack ännu mer vem det nu är som har valt att utsätta oss för det här! Jag hatar det/den/han/hon/du?

Nu ska jag gå och gråta tills jag somnar, för det har jag faktiskt aldrig gjort. Kul att testa något nytt.

Klippklipp

Jag ska boka tid för en haircut hade jag tänkt. Egentligen tänkte jag det i onsdags, och långt innan det också för det har nämligen varit nödvändigt ett bra tag, men iallafall. I onsdags var jag verkligen seriös med att gå dit och boka, ca 16.15 kommer jag dit men då sitter såklart en lapp uppe om att dom stängde 14.00, så himla typiskt. Sen har jag inte orkat gå dit igen, och det fastän jag bor granne med salongen....Lat? En aning.
Men på måndag är det big time! Och nu vet jag hur jag vill klippa också, sen får man väl bara hoppas på att det blir som jag vill :) Puss


Om jag kunde drömma, skulle jag drömma om dej

Idag är det fredag, om det nu har undgått någon. Var nästan lika slut i skolan idag som jag var igår, tog en powernap på latinen, somnade alltså någon minut eller så. Det kanske börjar bli en dålig vana, att sova på lektionerna? Hoppas inte.

Fredagar är förresten vår jobbigaste skoldag, den innehåller bara långa och tråkiga lektioner. Nu har klassen även bestämt att ändra om schemat lite så vi har lagt till en ungefär en timme lång svenskalektion på fredagarna också. Vi flyttade den lektionen från tisdagen där den låg sist på schemat, så vi kan sluta tidigare på tisdagar och senare på fredagar. Jag, Izabella och några fler röstade emot förslaget eftersom det inte gynnar oss som bor långt bort från civilisationen men vi lever i ju ett demokratiskt samhälle!

Nu börjar Let's Dance anytime och jag har inte bestämt mej för om jag ska titta eller inte, kanske bara kollar en liten stund.
Skönt med helg iallafall! Mitt mål är att sova till tolv både imorgon och på söndag, jag kommer nog lyckas.

Läggdags!

Nu tänkte jag faktiskt gå och duscha, en hel timme före den vanliga tiden! Sen ska jag nog äta något lite snabbt innan jag lägger mej, får se om jag gör någon svenska eller inte. Troligtvis inte.
Ska försöka sova senast halv elva. Helst tio, min energi är totalt väck.

Good night, sleep tight
♥ Jag älskar dej, Oli  

Dagens låt

Kent - Generation Ex
Säg nånting, säg nånting nu
Direkt, jag får panik av dina tårar



Den riktiga musikvideon gick inte att kopiera in, tyvärr.

Hatart

När det blir såhär, man blir sura på varandra för ingenting.
Jag vet att det kommer gå över, jag vet att båda är trötta idag.
Men jag kan inte säga att det inte känns, för det gör det.
Det känns bra att veta att allt kommer vara som vanligt snart,
senare ikväll eller imorgon.

Men för stunden känns det skit. Det är den tiden i månaden för min del också, inte bra detta.
Men det löser sej alltid.

Beautiful bitches

Idag sa våran engelskalärare att Singapore har "beautiful bitches", men hon menade nog beaches. Det var antagligen hennes franska brytning som förstörde ordet lite. Kul var det ändå!

För övrigt kommer vi nog alltid få sluta engelskalektionerna ca 30 minuter för tidigt, för det räcker tydligen med att vi säger till henne att vi vill gå (hinna med buss, tåg osv) så får vi sluta. Great!

Dessutom skulle Hanna försöka förklara för henne att vi inte skrev på närvarolappen som skickades runt i måndags för den kom aldrig till vårat bord, haha. Men det gjorde tydligen ingenting, hon "förstår om vi inte vill gå på lektionerna (!) eftersom det inte är kul när vi inte har några böcker" (...) Plus att hon sa att hon skulle ge hela klassen närvaro för dagens lektion, trots att inte alla var där. Fair, fair.

Betyder det här att vi kan skita i engelskalektionerna totalt, för att hon förstår om vi inte vill vara där?

Ändrade planer

Jag var ekonomisk igen och köpte en Euroshopperchokladkaka förut. Sen kollade jag på tv och åt mat, pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. Efter det skulle jag ha skrivit på svenskan men jag läste När jag hör din röst istället, fy fy! Sen satte jag mej här och började uggla som vanligt.

För övrigt var jag extremt trött i skolan idag, så på engelskan när vi kollade på film så bestämde jag mej för att sova, med flit. Det var skönt och läraren märkte ingenting.

Skolan

Torsdagar börjar med antingen Företagsekonomi eller Information&Layout, idag har vi "lärt" oss hur man skriver en faktura, som om jag kommer ihåg något av det vi gjorde när lektionen är slut.. Suck.

Somnade lite sent igår, började läsa i boken vid 23 ungefär, kvart i tolv sa jag godnatt till Oli och somnade direkt. När klockan ringde 05.20 ville jag bara dö.
Men trots att jag är hemskt trött idag så måste jag göra svenskan som jag skrev om här igår. Hur det ska gå, det vet jag inte. Kanske krävs det en marabou för att jag ska orka ;) En för att förbereda mej och en efteråt som belöning kanske, det skulle vara bäst. Men så kul ska vi inte ha.

Nu svamlar jag, somnar nästan också. Hatar torsdagar och idag får vi Biff stroganoff och ris till lunch, kan inte bli mycket värre. Filmjölk och havrefras blir nog min lunch!

09.20 börjar vi igen, vad vi ska göra då har jag ingen aning om. Antagligen något jobbigt och tråkigt. Nu kurrar magen.

I guess it was meant to be

Igår efter mina försök till att hitta praktikplats gick jag in på Åhléns och köpte När jag hör din röst. Det fanns bara ETT exemplar kvar i hyllan, det gjorde mej på lite bättre humör efter alla bakslag!
Dock har jag inte börjat läsa den än (!) för igår pluggade jag bara psykologi hela dagen kändes det som. Satte inte ens på datorn fastän jag hade tillgång till den hela dagen, det var väldigt duktigt av mej om jag får säga det själv!

Imorgon måste jag skriva massor på svenskauppsatsen som ska vara på åtta handskrivna sidor, suck.

Top Model

Nu är det snart dags för Top Model igen, ikväll är det makeover som gäller såg jag på reklamen. Lite tråkigt när dom visar hur dom ser ut innan man har sett programmet där dom blir omstylade, men dom måste väl antagligen.
Jag kommer dock bara ihåg hur en av dom blev omstylad, Marjorie (som jag trodde skulle få behålla sitt blonda korta) blir ljusbrunett. Om det nu finns något som heter så, men det borde det.


Bild från förra säsongen.

Praktikplats

När jag kom till stan igår sprang jag till olika Ica-affärer, ingen ville ta emot. Eller, på det ena Ica satt ledningen i möte på tisdagar så jag kunde gärna komma tillbaka imorgon (idag) om jag ville. I morse var jag alltså jätteeffektiv och vaknade alldeles för tidigt för att ha sovmorgon för att besöka ica ungefär kvart över åtta, men självklart hade dom redan tagit in någon praktikant och dom ville bara ha en åt gången eller nåt sånt.. Typiskt!

Mamma hade däremot nämnt för sin arbetsgivare att jag sökte praktikplats och han hade då sagt att om det krisade för mej kunde jag kanske praktisera hos honom. Mamma pratade med honom idag och nu har jag en praktikplats! På Örebro Universitet, på något kontor ska jag vara. Mamma sa att han hade sagt att han skulle ge mej lite datauppgifter att göra, då blev jag rädd.

Jag: Men han får ju inte tro att jag kan något!

Mamma: Nej, jag sa det till honom.

Jag: Okej, bra. Haha...


Vad hon menade med det vet jag inte. Jag vet inte om jag vill veta heller, haha.

SYNDARN

Jag syndar dygnet runt, igår åt jag glass (dock inte B&J eftersom dom tydligen inte hade det på "mammas ica", jag svär på att jag har sett det där förut!) och idag smäller jag i mej en tvåhundragramsmarabou. Det går inte helt enkelt. Att låta bli alltså.

Hade förövrigt psykologiprov idag och det var typ bara att skriva som det stod i boken på alla frågor, inte så komplicerat alltså. Jag blev även klar först och satte mej i korridoren för att vänta in Izabella och Hanna för det var lunch efteråt. Då kommer Karoliina förbi och säger att jag ser mobbad ut, när jag säger att jag blev klar först och sitter och väntar frågar hon om det betyder att det gick dåligt på provet.. Hmpf, klart det gick bra! Haha. Tror på VG, minst, och det är ganska bra för att vara mej nuförtiden :)




Pluggdags!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag gå till köket och göra några mackor, efter det ska jag plugga psykologi som en tok fram till halv tolv eller tolv. Sen ska jag såklart sova, uppstigning 05.20 igen. Fem timmars sömn, skönt.

Ansökan

Den här veckan ska jag också skriva ihop en sommarjobbsansökan, till det vanliga stället då, nämligen pappas jobb. Ganska säker på att jag får det eftersom jag har jobbat där två somrar tidigare :)


Jag har syndat

Idag har jag inhandlat TVÅ stycken chokladkakor. Där bröt jag mitt lilla löfte (som jag ska bryta imorgon också..), det positiva är väl att jag köpte Euroshopper-choklad för 5,50 kr/st ;) Och den är ju faktiskt riktigt prisvärd, när man hör att en chokladkaka kostar fem spänn blir man ju lite skeptisk men den är ju faktiskt nästan mer än okej.
Marabou är dock fortfarande favorit! Haha.

Måndagstrött

Idag hade vi svenska, istället för att ha prov på romantiken ska vi skriva en uppsats på åtta handskrivna sidor till på tisdag. Den ska handla om romantiken i allmänhet och så ska vi skriva om en valfri utländsk och en valfri svensk författare under den tiden. Visst att jag föredrar uppsats framför prov (speciellt nu eftersom jag verkligen inte orkar plugga till ännu ett prov när vi har massa andra prov på g), men åtta sidor till på tisdag, handskrivna dessutom. Det är lite för mycket enligt mej. Fördelen med uppsats är att man inte behöver lära in allt innan man skriver utan att man skriver samtidigt som man har faktan uppe, thumbs up!

Kommande prov och uppgifter:
  1. Prov Psykologi A, onsdag 14/1
  2. Läxa Latin, onsdag 14/1 (den struntar jag dock i, haha..)
  3. Teoriprov Idrott A, måndag 19/1
  4. Uppsats på romantiken Svenska B, klar tisdag 20/1
  5. Prov Företagsekonomi B, fredag 23/1
  6. Frågor/uppgifter Filmkunskap, klar måndag 26/1
Den här månaden kommer ta död på mej. Usch

Sockerberoendet tar över..

På tisdag ska jag åka till mamma efter skolan och sova där en natt, under dagen måste jag se till att fixa praktikplats någonstans i Örebro på något omöjligt sätt, köpa När jag hör din röst samt införskaffa en B&J Cheesecake brownie för det här sockerförbudet funkar inte längre..
Visst att jag hade lovat mej själv att jag inte skulle köpa något sådant alls under 2009 men tjena, hur skulle det gå till? Dessutom är det ju bra att jag planerade det inköpet nu eftersom det då inte räknas som ett impulsköp! ;) Ibland känner jag mej lite smart. Haha.





Meeblings

..Beroendeframkallande och otroligt frustrerande. Först försökte jag jättelänge igårkväll + ikväll med level 29, klarade den efter många om och men, sen fastnade jag såklart på level 30 också. Jag blir galen!

http://www.ninjakiwi.com/templates/gameajax.php?name=Meeblings&game=http://www.ninjakiwi.com/images/stories/Games/meeblings.swf

Resultat

Jag öppnade boken och stängde den efter två minuter ungefär, haha. Imorgon måste jag kolla upp vilka sidor det är..

Nu är det mat!

Plugg

Nu har jag även pluggat lite idrott, vi har teoriprov nästa måndag så jag tänkte vara ute i god tid.
Kanske borde plugga psykologi även fast jag inte är säker på sidorna? Det provet är ju på onsdag så det kanske är dags att ta tag i det nu ändå.. Jag är på topp! Nu ska jag hämta boken.


Smärtfritt

Det där gick ju snabbt! Varför har jag inte gjort det tidigare? Haha.
Bra blev den kanske inte men 503 ord fick jag iallafall ihop och det räcker enligt mej.

Det var den här filmen jag skrev om, All or nothing, som är regisserad av Mike Leigh.


Filmrecension på g!

Nu ska jag bege mej mot mitt rum, hämta pappret med lite anteckningar på och sen ska jag öppna ett nytt dokument i word och skriva den där recensionen. Max 1000 ord, då kan man alltså skriva ganska lite om man känner för det.

Måste bara lyssna klart på den här låten först, haha jag måste sluta med det här..skjuta upp och skjuta upp.

Kent - Flen/Paris är det iallafall!

Cravings

Just nu behöver jag en chokladkaka, B&J Cheesecake brownie, vaniljglass med krossad choklad, te, cola.. Och det enda av det där som jag "får" unna mej är te, suck.

Jag får väl gå och göra iordning en kopp te då, kanske göra några mackor också. Vi får se sen, jag orkar ändå inte resa på mej nu. Haha, kan man bli latare?

Jag tror jag svamlar nu så jag ska inte skriva mer idag..
Godnatt! Även om jag inte ska sova än :)

Baksugen



Om jag hade haft alla ingredienser och lite skills i köket så hade jag definitivt bakat sånahär muffins nu! Eller.. det hade nog räckt med ingredienserna, recept är lätta att följa. Hur gott ser det inte ut?

Tv6

Det enda bra som går på tv på lördagarna är oftast Family Guy 18.00-19.00 och efter det The Simpsons i en timma.
Time to watch!


Det går!

Löftet om att dricka mer vatten och mindre mjölk funkar alledeles utmärkt faktiskt! Choklad-löftet har också funkat hittills, mitt humör är inte på topp däremot.. need sugar, saknar chokladen... :(
Plugga-i-tid-löftet funkar ju inte alls, men det var jag ganska förberedd på. Om jag bara hade varit smart och kommit ihåg vad jag ska plugga på till psykologiprovet så var jag jättepepp på att plugga inatt vid ett ungefär! Men jag sov istället.
Jag har inte impulsshoppat än heller, eftersom jag ställde tillbaka skorna i hyllan igår. Inatt fixade jag även en liten "låda" att spara mina kvitton för det här året i, läskigt att kolla igenom i december sen, haha.

Nu är jag mätt iallafall, maten smakade utmärkt! (Så utmärkt den kan smaka när pappa leker kock.. Haha). Nu ska jag läsa tidningen!

I smell food

Då menar jag inte att jag luktar mat utan att jag känner lukten av den!

Idag serveras fläskkotletter med potatis och bea-sås. Mums på det!
Och Oli som tyckte att han och jag kunde bli vegetarianer tillsammans, not gonna happen! Haha, kött är gött.



Angående praktikplats

Jag var ju lite slö igår och frågade inte om praktikplats någonstans i Örebro faktiskt.. Min lärare kommer bli såå glad över att jag inte har fixat någon plats än!
Suck.. Får väl se om jag är mer effektiv på tisdag, jag åker kanske till mamma och sover där då. Då ska jag även köpa den där boken. Egentligen måste jag sova hos mamma då, så jag hoppas att jag kan det.

Nu vill jag att pappa ska bli klar med maten, magen kallar.

Saturday

Idag sov jag till tolv igen, det var skönt.

Nu har vi även plockat ner alla julsaker här hemma, granen, ljusstakarna, alla lampor. Allt som sagt. Det känns skönt, julen är ju över sedan länge.

Idag borde jag plugga psykologi eller skriva en filmrecension (eller båda..) men det har jag nog inte ork till. Jag som skulle skärpa mej med det där! Fy på mej.

Natti

Nu ska jag nog kanske gå och sova, eller läsa ut boken.

Natti!

Självklart

Jag såg också Let's Dance. Det var väl sådär.. Det är roligare att titta lite senare i säsongen när alla har blivit duktigare och när dom förhoppningsvis får dansa andra danser än vals och cha-cha-cha. Finns det någon tråkigare dans att titta på än vals? Skulle inte tro det. Haha. Jag vill se show!



Friday

Efter skolan åkte jag in till Örebro, köpte en julklapp till mamma i efterskott och så hittade jag lite kläder och sådär. Var jättenära att jag köpte ett par grå lite högre tygskor med en liten dragkedja på sidan inne på H&M men sen tänkte jag att Izabella faktiskt har ett par svarta sådana och jag behöver inga skor för tillfället. Så jag sumpade chansen. Men dom var lite för stora också, kan alltid trösta mej med det. Haha.

När klockan var ungefär 14.05 och jag skulle gå mot tåget som gick 14.17 så kom jag på att jag ju skulle ha köpt När jag hör din röst, fortsättningen på Om jag kunde drömma.. Så jag gick jättesnabbt till Åhléns och hittade den i hyllan, 129 spänn. "Men det har jag ju löst, en 100-lapp och massa mynt vet jag att jag har ligger i plånboken" tänkte jag.. När jag stod i kön och skulle ta upp pengarna kunde jag bara räkna till ca 120 kronor och då dog jag lite. Jag hade nämligen inte med mej mycket pengar till stan för att jag skulle snåla lite, och mitt kort är typ tömt, haha.. Där fick jag :(

Självklart fick jag ju jättebråttom till tåget också och jag hade precis tagit ut en biljett-lapp när tåget kom. Tur i oturen kanske?

Mjölk blir till vatten

Nu har jag ätit, det blev nudlar för min del idag. Svampnudelsoppa kan man säga. Det var gott.
Till det drack jag vatten (!) Jag har bara druckit 1,5 glas mjölk idag vilket nog är något slags rekord för mej. Mjölk är gott. Men som sagt, mer vatten var ju ett av mina löften så då byter jag ut mjölken mot vatten till måltiderna. Förutom till frukosten, jag behöver mjölk för att kicka igång dagen.
Inte har jag köpt något nytt godis heller, men jag har kvar lite choklad. Den är dessutom mörk, Lindts Excellence - a touch of sea salt. Det var nog Hanna som sa att den var god eller nåt nån gång, så jag testade. Jag gillar den faktiskt, den är precis lagom salt.



Torsdag kväll

Jag tog en liten powernap på 45 minuter förut, det var välbehövligt.

När jag hoppade av bussen tidigare idag tänkte jag gå in på Ica direkt och fråga om praktikplats för att det ska vi ha fixat och klart till på måndag. Men självklart så var det två andra som hann springa in före mej... (Alla SP-klasser har praktik v.5 och jag bor i ett litet samhälle så man får nästan slåss och stressa sönder för att få en plats.)
Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men funderar på att fråga någonstans i Örebro imorgon eftersom jag ändå ska in dit. Om jag får en plats i stan så får jag bo hos mamma&Leif eller mormor&morfar den veckan och det skulle faktiskt vara mysigt.
Frågan är som sagt vart jag ska fråga.. Hmm, kanske kan höra med mamma om hon har något förslag.

Back in school

Sitter i skolan och börjar närsomhelst nu med Information&Layout.
Nu kom lärarn.
Ciao

Inget vettigt

Ikväll är det Top Model igen, till det ska jag dricka te. Pizzan förut var väldigt god och mättande så jag har inget behov av att äta något mer alls ikväll tror jag.

Efter det blir det en varm dusch och så får det nog lov att bli en inpackning ikväll, jag glömde nämligen mitt balsam hos Oli och jag har inte gått och köpt något nytt... Clever!
Ska även passa på att testa peeling-vantarna jag fick av mormor i julklapp för det har jag inte hunnit än.


Det här blir nog också det sista för ikväll för min kreativitet är inte på topp och jag ska läsa lite innan jag sover.
Puss ♥

Nyårslöften - bättre sent än aldrig.

Nu ska jag impuls-bestämma några seriösa nyårslöften...

  • Inte köpa något godis. Naturgodis/nötter är okej en gång i månaden. Godiset som jag har här hemma (en halv chokladkaka ungefär) får jag dock äta upp, bara inte köpa något nytt.
  • Dricka mer vatten. Jag är ganska hydrated faktiskt, mer vatten skulle inte sitta fel. Minst ett glas vatten till varje måltid, om jag dricker t.ex mjölk eller något till maten ska jag alltså "avsluta" med ett glas vatten. Minst.
  • Minst 6 timmars sömn/natt under veckorna och 8 timmar på helgerna. (Inga problem med att hålla det sistnämnda, haha.)
  • Plugga i tid inför prov och inte skriva uppsatser/recensioner och liknande sista dagen så att allt måste stressas ihop. Lämna in allt i tid och få G på alla prov. (IG får jag dock bara när jag inte pluggar, alltså måste jag börja med det!)
  • Inga impulsköp. THAT'S IT. 
  • Kämpa för att hålla dessa löften.
..Samtidigt vet jag ju att jag kommer att bryta mot iallafall några av löftena. Haha, men det är värt ett försök!

Onsdag

Sov till tolv idag, kanske inte så jättesmart med tanke på att jag ska försöka att lägga mej innan halv elva ikväll. Men ändå, det var skönt.

Idag tvättar jag, och så har jag kollat lite på Oprah, lite Ellen DeGeneres och Rachael Ray. Haha, bara talkshows idag ja.
Har även läst lite mer i Om jag kunde drömma, har läst lite mer än halva nu och snart måste jag alltså köpa nästa bok.

Nu väntar jag bara på att pappa ska komma hem med min Hawaii.

Tjing!



Time to get some sleep

Nu, efter ännu en kopp te och ett flertal nysningar och hickningar ska jag nog börja röra mej mot sängen.
Sista sovmorgonen imorgon, det låter som värsta domen eller något, men det är det ju faktiskt också. Lite.
Pappa ska köpa med pizza när han åker från jobbet, för min del blir det nog en Hawaii.

Men som sagt, tandborstning och ansiktstvätt nu, sen sängen!

Windows Live Messenger Beta

Jag hatar det, allt är så överkomplicerat. Men för att ladda hem en äldre version (hur ofta vill man det egentligen?) så måste jag först ta bort den här nya. Det är förstås för ansträngande för mej att göra, så it won't happen. Jag antar att jag får stå ut. Och jag har bara mej själv att skylla för det, så varför klagar jag?

Det jag stör mej mest på är nog att istället för att skicka en vibb till en kontakt, som man ju har gjort så många gånger förr, så kallas det numera för att skicka en puff. Puff? Vart är världen påväg..

Dagens i-landsproblem helt klart.

Top Model 11 + te

Satte mej framför teven förut och drack te och bläddrade runt bland kanalerna, hamnade på tv400 tror jag där American Idol var igång för fullt. Klockan 20.00 började nya säsongen av Top Model på tv3 och till det åt jag en Billys, det kändes passande.. Haha.

För övrigt saknar jag B&J-glassen som jag lätt hade kunnat missbruka om jag hade varit lite rikare (49kr/halvliter - totally insane). Varför kan dom inte sälja sånt här, och lite billigare? DET skulle vara toppen!

Iallafall, I love it!


Slappardag

Iochförsig har jag slappat hela lovet men det kan vara skönt med fler slappardagar ;)

Det nya schemat är inte tiptop men det är väl sånt man får räkna med antar jag.. vi hade kunnat ha kvar det gamla.

Nu ska jag gå och läsa igen. Ciao

 

Tillbaka till vardagen

I övermorgon är det skola, det betyder att jag bara får ta sovmorgon EN enda morgon till. Men om jag inte har heeelt fel så är det inte så långt till nästa lov? Sportlovet eller vad det kallas, jag skulle vilja införa ett sovlov.

Jag har också fyra olika saker och prov som jag borde fixa till nästa vecka;

-På måndag ska jag lämna in en filmrecension på Filmkunskapen, har jag gjort den? - Nej.
-Någon dag nästa vecka, tror jag, har vi prov i Företagsekonomi B. Skitmycket att plugga på och jag har alla böcker i skolan.
-Nästa vecka, tror jag - igen, har vi också prov i Idrott, teori då förstås. Har jag pluggat? - Nej.
-Psykologiprov har vi också snart, på onsdag tror jag. Boken ligger i skolan.

Fail Fail Fail Fail

Hemma

Igår kom jag hem, pappa hämtade mej vid bussen 21.00. Alla bussar kom alltså i tid, sensation!
Segast var det att sitta i Mariestad från 19.05 till 20.20 och vänta på den sista bussen, väntsalen där är dessutom världens tråkigaste.

Jag och Oli åkte som sagt in till Växjö 10.40 igår och var där en timma senare. Vi gick omkring i lite gallerior och affärer och sånt innan vi ledde stegen mot kinamaten och buffén. Där satt vi och åt i ungefär en timme innan vi gick vidare till bland annat Åhléns.

Där köpte jag en liten väska som jag kunde lägga alla nödvändiga saker i under bussresan eftersom bagen var tvungen att ligga i bagageutrymmet under bussen. När vi kom till bokavdelningen började jag även leta efter Om jag kunde drömma, boken som Twilight är baserad på (men vem har missat det?), självklart hittade jag den nästan direkt och den fick följa med mej hem för 129 spänn. Jag trodde att böcker var dyrare än så? Men men, jag ska inte klaga!
Twilight kollade vi för övrigt på i veckan, jag och Oli. Han laddade hem nån otextad version och det resulterade i att jag inte hängde med lika bra som jag hade gjort om det hade varit swesub. Boken verkar förresten bättre än filmen, jag är på sidan 122.

Idag vaknade jag halv ett, and I'm still wearing my pyjamas. Suck



Depp

Imorgon (idag) åker jag hem, buhu :(

Bussen går hem från Växjö 14.45 men vi måste åka till stan 10.40 för att förbindelserna här är nästan lika dåliga som hemma verkar det som..
Men,
det positiva med att vara inne i stan tre timmar innan hemgång är att då hinner vi äta kinabuffé riktigt lääänge! Mums på det!
Plus
att jag kanske hinner hitta något onödigt krimskrams att slösa pengar på, det är ju aldrig fel :)

Jag borde sova nu förresten, klockan ringer åtta.
Så nu ska jag lägga mej, Oli väntar. Jag är hemma 20.57 imorgon om bussarna kan hålla tiderna. Inte så stor chans dock, så halv tio räknar jag med.
Sex timmars bussresa igen, det är guuuuld! Not.

Puss!

Medans jag duschade var Oli gullig och gjorde en kladdkaka! ♥

Sen ska vi till Ica och köpa smörpopcorn till mej, säkert något mer också men det är inte bestämt än. Igår köpte vi glass och fyllde på chokladförrådet, för det behövdes ju.. :)

Nu luktar det chokladkladd här, mmm!

..och pizza blev det inte

I morse var jag sugen på pizza, Oli undrade om vi skulle gå och köpa det men det orkade/ville jag såklart inte då. Slukade vatten gjorde jag också. Sen har jag mått illa lite från och till hela dagen..
Men det hör väl nyårsdagen till antar jag, haha. Men det var iallafall kul igår, tror jag.

Så idag har vi bara tagit det lugnt och kollat på Family Guy, One Tree Hill, Dangerous Minds, ätit choklad, druckit cola och varit allmänt sega.

Nu är jag sugen på mer OTH så nu ska jag säga till honom att vi ska se det!

Kisses

RSS 2.0