Nyår

Igår åt jag en halvliter Ben&Jerry Cheesecake Brownie på ungefär en timma. Tjockt.

Och bara för att alla andra önskar alla ett gott nytt år så tänker inte jag göra det. Sådetså.
Nu ska vi mysa!


Live from Lammhult

Oli läser min SOLO-tidning och jag sitter här.
Imorgon är det nyårsafton och då tror jag att vi ska iväg till Olis kompis Degen, som egentligen heter... Andreas, har jag för mej. Och mitt mål är att jag ska hålla mej vaken och på benen ända till tolv, gärna längre förstås.

Idag har vi inte gjort något speciellt, vi gick till Ica och köpte mat nyss bara. Nu tar vi det lugnt igen, jag är faktiskt ganska trött och det är han med. Vi ska nog inte göra något speciellt senare heller.

Ciao 

Sista inlägget

Nu ska jag snart gå och duscha, idag kör jag hela paketet igen. Inpackning, rakning, ansiktsmask, klippa naglarna, you name it. Jag ska inte riktigt sova än men sen kommer jag nog inte orka skriva något mer och imorgon hinner jag antagligen inte innan jag åker. Får se om det kommer upp något alls imorgon, antagligen kommer jag bara vara på myshumör när jag kommer fram. Han kommer nog inte låta mej sitta vid datorn heller, hihi.

12.35 går bussen och 19.05 är jag framme och då är det två byten på vägen. Suck. Men det är så himla värt det! Egentligen är jag inte framme 19.05, jag är i Växjö då men sen ska vi ta en buss till Lammhult 19.30 och den tar väl en timma.. Så ca 8 timmar av morgondagen kommer spenderas på resande fot. Men som sagt, det är värt det. Han är värd det.

Nu ska jag gå och fixa mej lite iallafall. Om jag inte skriver imorgon är jag tillbaka på tisdag!

Take care ♥

Mandariner.

Är gott. Jättegott faktiskt. Godare än apelsiner. Mycket godare.

Back pain

Alltid när jag har suttit vid datorn en längre stund så får jag skitont i ryggen, hela ryggen. Helt död känner jag mej. Kanske blir bättre om jag sänker stolen så jag inte lutar mej så mycket framåt.. Smart.

Nu ska jag läsa Expressens bilaga tror jag. I brist på annat. Ciao

Det är kallt.

Här sitter jag och fryser ihjäl, raggsockor kanske skulle sitta fint? Jag går nog och hämtar dom snart.
Magen kurrar och idag får vi tydligen något julmatsliknande på bordet. Jahapp. Än är det inte över verkar det som. Jag har börjat ogilla julmat starkt, riktigt överskattat är det.

Twiggy är förövrigt sniggy, eller var iallafall

Dåliga vanor

Nu har jag sovit till nästan tolv ungefär tre dagar i rad och det tycker jag är mycket! Imorgon måste jag upp typ åtta tror jag, så jag slipper stressa.
Idag händer för övrigt ingenting alls vad jag vet. Hoppas på god mat iallafall.

Nattmys

Snart måste jag äta, magen låter och kurrar massor. Snart ska jag stänga av datorn också, men inte riktigt än. Tror jag.
Det här bli iallafall det sista för idag, godnatt allesammans!

Utväxt

Jag ser att jag borde låta Karoliina slinga mitt hår igen, utväxten är inte vacker.

Och så vill jag ha det ljusare. Som i somras, då var jag blond.

Du är som jag när du dansar, har aldrig träffat nån som du.

Nu har jag faktiskt redan packat det mesta! Alla kläder som jag inte kommer använda nu innan jag åker, biokortet och lite sånt. Men väskan är redan ganska tung...
Så jag försöker tigga övningskörnings-skjuts av Karoliina på måndag, men hon vill inte svara på msn. Men så tror jag att hon sitter på lan också, WOW såklart. Haha.

Jag har slagit in Olis present också, det blev kanske inte speciellt fint men det är tanken som räknas och han får den ju av mej så han kommer bli glad ändå! Förhoppningsvis... Haha.

Nu har jag för övrigt läst om flera krockar som har inträffat idag, så det känns inte helt tryggt att åka buss hela måndagen. Men jag överlever nog!


Jag känner...hunger

Men pappa verkar ha börjat med maten så jag behöver nog inte svälta alltför länge. Hoppas jag.

Senare idag ska jag slå in Olis paket så det är klart.

Jag förstår inte

Kan någon förklara vad som är det roliga med WOW? Oli spelar, Jonathan spelar, Karoliina har börjat spela, David och Alexander spelar också. PLUS att Oli vill att jag också ska testa så jag fastnar i det där träsket.

Igår till exempel sa Oli att han var trött, "gå och lägg dej då" sa ju jag då. Men nej, det kunde han inte för att han var tvungen att fixa något med WOW först, annars skulle ingen som han spelade med gilla honom längre. Så viktigt är det tydligen. Därför tänker jag inte börja, aldrig.

Lördag

Jag blir helt dagvilsen nu när det är lov. Ganska jobbigt.

Nu har jag iallafall satt igång med tvätten, lite senare ska jag nog börja packa lite smått. Jag måste ju se till att få med mej allt nödvändigt, men ändå inte för mycket eftersom jag måste kunna bära väskan. Om pappa inte hade börjat jobba på måndag igen hade han kunnat skjutsa mej till bussen, men det är smällar man får ta! Plus att det räknas som träning när man bär en väska en längre sträcka! Iallafall tycker jag det.

Jag var på Ica nyss, köpte rakgel och en ny tandborste. Godiset glömde jag (!) men det hinner jag köpa på måndag på vägen till bussen, eller i Mariestad när jag väntar på en annan buss. Det löser sej.
Nu ska jag kila. Bye

Bedtime

Nu är jag så trött så jag ska gå och lägga mej tror jag. Kanske att jag äter något först.

Imorgon ska jag tvätta kläder, haha. Jag kommer ta med mej hela garderoben till Oli känner jag. Det kommer dock bli ganska jobbigt att bära väskan ända till hållplatsen eftersom den kommer bli ganska tung, antagligen, och det är ganska långt också.
Det tar typ 20-25 minuter att gå utan väska, jag kanske ska plussa på en kvart eller något för att vara på den säkra sidan? Ja, vi får se hur jag gör med det där. Nu ska jag kila.

Natti

Bio i veckan?

Jag och Oli pratar om att kanske gå på bio medan jag är hos honom. Twilight ligger nog högst på listan över wanna-see's, iallafall för min del. Annars går ju också Yes man, Australia och The day the Earth stood still. Och andra filmer förstås.

Men jag håller tummarna för att han också vill se Twilight, om vi ens kommer iväg på nån bio :)

Nu ska jag gå och göra lite te iallafall, sen ska jag sitta här en stund till antagligen. Imorgon ska jag köpa godis för jag fick faktiskt inte mycket godis alls i julklapp, en liten ask med choklad/nougat-hjärtan bara. Den tog såklart slut samma kväll, ja.
Men jag snyltar lite från pappas choklad, när han är ute och röker går jag till köket och tar några bitar. Han märker inget ändå. Haha.
Som sagt, te ska jag göra nu!

Ingen tv-kväll

Nepp, det är ingen tv-kväll idag inte. Inte för att jag får tillgång till teven ändå, men iallafall. Jag får väl ha tebjudning med mej själv igen, eller nåt.

Nu har torktumlaren stannat så nu måste jag vika kläder! Ciao

Nej, det här är ingen bra dag.

Jag vet inte vad det är med mej. Pissdag iallafall, jag har tråkigt.

Och jag är godissugen! Kan det bli sämre?

Annandagen

Jag har varit på grymt dåligt humör hela dagen idag, jättejobbigt.

I förmiddags gick vi iallafall till farmor på fika och sen när vi kom hem letade vi fram en resväska till mej. Så nu måste jag inte låna en av Karoliina ;)

Resten av dagen har spenderats i sängen med Cosmo och mandariner. Slappt.

Stanna hos mig

Jag har suttit och knåpat med GIMP ett bra tag nu och jag känner att jag börjar få grepp om det, lite iallafall! Haha.

Imorgon får jag inte sova för länge för vid halv tolv, tolv någon gång ska vi gå till farmor och fika. Typ. Så jag borde nog gå och lägga mej nu. Ja, det ska jag nog. Samtidigt ska jag hoppas på att jag inte blir väckt av en onykter Oli inatt. Jag stänger nog av vibrationen och hela köret. Elakt av mej, nödvändigt dock.

Godnatt!

Tea party?

Jag sitter och har tebjudning med mej själv nu, grönt te med mintsmak. Mums!

Kvällen har jag annars spenderat framför teven och Bonde söker fru som sagt, sen såg jag att Pirates of the Caribbean - Dead man's chest gick på tv4 så jag kollade lite på den också.

Mitt i tv-tittandet fick jag också några fylle-sms av min pojkvän, dock var det inga stavfel eller något sånt, man märkte bara att han inte är helt nykter ikväll. Rökte vattenpipa gjorde dom också och hjälp vad röksugen jag blev när han sa det. I det sista smset jag fick stod det att dom andra försökte fylla honom och han inte skulle säga nej. Att han inte har svarat efter det tar jag bara som att han har en rolig kväll ute :) Haha, men det är han värd.

Nu längtar jag bara till på måndag när jag får träffa honom igen! Det är nästan två månader sedan vi sågs sist.
Jag får tacka Gud för internet och comviq kompis, haha.

Nu taggas det...

..inför Bonde söker fru! Idag är det absolut sista avsnittet och det får man ju inte missa ;) Inte jag iallafall, haha.

Jag laddade för övrigt hem GIMP 2 förut och jag har försökt att lära mej, utan resultat. Men det krävs väl några timmar och dagar med det där innan det sitter. Antagligen. Nu ska jag gå och ladda upp inför teven!

Morgondagens fester är historia nu exakt liksom

Ja, Oli ska ut ikväll och det är det fler som ska, om man ska lita på vad folk skriver i sina bloggar. Jag ska sitta hemma och lyssna på Kent. Okej, inte bara, jag ska väl kolla på tv också kanske.

Och hoppas på att Karoliina loggar in på msn för jag vill låna en resväska av henne. Rättare sagt, jag MÅSTE låna en resväska av henne!

25 december

Idag har jag tagit det lugnt, har fortfarande pyjamas på mej faktiskt. Största delen av dagen har spenderats framför teven ätandes choklad och mandariner, haha.
Nu har jag också bokat biljetter så att jag kan åka till Oli på måndag! ♥ Mamma fick hjälpa mej med det men det gick ju bra och nu har jag biljetterna i mobilen. Jag stannar där en vecka och det betyder att jag är där över nyår, tummen upp för det!

Nattliv

Oli fick mej att leta fram min gamla überdåliga cam bara för att om jag ville se honom så var han tvungen att se mej först. Men det gick jag med på, obviously. Mamma kanske kunde fixa biljetter så jag kan åka ner till honom på måndag, det skulle vara bäst. ♥

Nu ska jag nog inte skriva något mer här ikväll utan jag ska fortsätta att titta på min pojkvän och låta honom titta på mej :)

Godnatt alla och sov gott!

En julklapp

Den bästa julklappen jag fick idag, efter pengarna såklart, var Kent-boxen som innehåller 10 album + en liten bok om Kent, av Kent.
Jag har en ganska blandad musiksmak förstår ni, jag är kär i Sonata Arctica som är power metal, samtidigt som jag är kär i Kent, som är indie/pop/rock-aktigt. Jag gillar nog lite av det mesta.

Kanske är det just för att det är så stor skillnad mellan Kent och Sonata som jag gillar båda så mycket? Det skulle nästan kunna vara så :) Båda grupperna skriver också otroligt bra och fina texter, enligt min mening iallafall.



Jag samlar allt mitt mod där vid allén
Lilla Ego har rymt
Jag skrek med målbrottsröst jag hatar er
Som barn var jag grym
Den här känslan som jag har är inte min
Den blev kvar, är den din? Den smakar som Du…

Överskattat

Julen är överskattad, det här är inte första året jag tycker det. Maten är egentligen inte speciellt god. Det på det "kalla" bordet är helt klart godast med sillen, laxen, ostarna och allt det där. Det andra känns mer som vanlig husmanskost, förutom att man har stoppad ansjovis i potatisgratängen, typ. Haha

Nu ska jag kolla om det finns några biljetter så jag kan åka till Oli snart! :)

God jul!

Ja, den här dagen började med fail. Först på grund av pappa som var så oerhört stressad i morse att jag inte hade lust att ge honom hans julklapp. Sen gick det tydligen inget tåg hem 18.30 som vi hade trott, utan vi fick åka hem 15.10. Ganska onödig visit i Örebro men ändå trevlig! När vi kom hem där runt fyra ungefär kom pappa med fler paket, då var inte dagen lika hemsk längre så då hämtade jag pappas paket också.

Jag hade hoppats på pengar och presentkort och det fick jag också. Pengar i olika summor från olika släktingar och ett bio-presentkort och påfyllnadskort till mobilen. Och så lite onödiga och nödiga prylar förstås. Puss ♥

Godnatt!

Nu är jag nästan redo att gå och lägga mej, måste bara äta något först.

Idag blev det inpackning och ansiktsmask igen, man vill ju anstränga sej lite när man ska träffa släkt som man inte har sett på jättelänge :) Imorgon är det uppstigning klockan åtta för vid tio ungefär ska vi åka in till Örebro, därför måste jag snart sova.
Men som sagt, först ska jag äta något och jag skriver inget mer efter det. Så jag är antagligen tillbaka imorgon kväll någon gång!

Puss och god jul!

Ryan Gosling

Inte nog med att The Notebook är typ världens bästa film, Ryan Gosling ju också gaaaanska het. Väldigt.

Morr


Where's the Christmas spirit?

Julkänslan är i botten, faktiskt. Om det iallafall hade varit lite snö eller kallare hade det hjälpt lite, men nu känns det bara som höst eller tidig vår. Usch på det. Men imorn kommer det nog kännas bättre, när man får öppna alla julklappar. Och äta den goda maten. Ja, det längtar jag faktiskt till!

Ge oss snö.

Tja

Idag vaknade jag tolv, spelkvällen var slut strax innan två inatt och jag somnade vid tre ungefär. För första gången hade vi en spelkväll på riktigt också. Vi började med Risk, som ingen fattade ett skit av i början men sen gick det väl ganska bra...säger vi. Sen spelade vi True or False och det vann jag! Grattis till mej där.

Sist gav vi oss på min och Karoliinas specialitet (trodde vi att det var iallafall), nämligen Trivial Pursuit. Men vi var tydligen inte så bra som vi trodde för att hon och jag kom näst sist och sist.. Förresten så får man inte köpa jeans utan föräldrarnas tillåtelse om man är under 18 år. Bara så att alla vet det. Jag känner dock på mej att det kanske stod fel på kortet eller att den lagen inte är så jätteviktig.

Ikväll skulle jag ha klätt granen men jag märker att pappa redan har börjat.. Jaja, har man bråttom så har man.

/Jessica

Spelkväll?

Karoliina undrade om jag ville med på spelkväll hos David ikväll. Klart jag ville! Efter att ha varit hemma hela helgen och städat och gjort ingenting så känns det skönt att göra något. Halv nio sa hon, då borde jag gå och äta något nu så jag inte hungrar ihjäl sen. Beroende på hur sent det blir så får vi se om det blir mer uppdatering idag eller inte.

Nu ska jag iallafall äta glass. Haha, "så jag inte hungrar ihjäl sen". Klings glass med kolasås och pekan, tror jag!

See you later.

Hallå!

Idag har vi formaterat om datorn så nu är den superpigg och alla virus och all spyware vi hade är totalt borta, skönt!

I morse/förmiddags vid halv elva ungefär åkte jag med pappa till Laxå och handlade lite, eller det var väl mest han som handlade.
När vi kom hem hittade jag en godis-bok i ett skåp i köket så jag gick till vårat lilla Ica och köpte ingredienser så jag kunde göra fudge. Oturligt nog så kokade jag den nog inte tillräckligt länge för den har inte stelnat så mycket som den borde ha gjort, men gott blev det ändå!

Vi har även fixat iordning julskinkan och nu håller pappa på att sätta ljusen i granen. Det är väl typ det som har hänt, jag har kollat på Top Model och ätit mat också. Korvstroganoff och ris.

hug

Nu orkar jag inte

Nu ska jag nog inte sitta uppe så länge till, imorgon ska jag gå upp vid nio och följa med pappa till Laxå och handla. Kul.

Godnatt.

En gång för alla

Jag brukar aldrig ge några nyårslöften, just för att jag vet att jag inte kan hålla dom. Men i år ska jag nog göra ett undantag, det här ska jag försöka lova mej själv om 10 dagar:
  • Jag ska tänka att allt händer av en anledning.
  • Påminna mej om att det kommer att ordna sej, om nu något kommer bli fel.
  • Göra fler saker som jag vill, och göra dom bara för min egen skull.
Sen lite mer praktiska saker som att äta mindre choklad, dricka mer vatten, äta mer frukt och grönsaker, röra på mej mer och sådana saker.
Men det är om 10 dagar det ;)

Städdags!

Okej, okej. Jag glömde för ett ögonblick att det var idag jag skulle städa mitt rum. Så ingen film eller mer choklad förrän det är klart! Jag ska snart börja, eller jag har redan börjat. Tidningarna som låg på golvet ligger nu i sängen istället. Duktigt!

Men seriously, nu ska jag städa på riktigt! Huja

Mätt

Så, nu har jag ätit mat också. Grattis till mej. Potatis och fiskbullar blev det, mums! :)

Funderar på att kolla på en film igen, Moulin Rouge eller nån. Kanske SATC eller nån annan. Vi får se vilken det blir!


Trasig frys

Våran frys är trasig, eller bara konstig. Jag vaknade halv tre inatt av att den pep, som en väckarklocka ungefär. Nu klickar den, klick klick klick klick klick.. låter det hela tiden, vi vet inte vad som är fel. Ibland blir den tyst, då njuter jag. Nu tystnade den!

Jag ska nog gå och fortsätta läsa SOLO, jag var lite ofokuserad förut för att det var något America's Next Top Model Special på tv3. Ciao!

Choklad + nya SOLO

Nu har jag varit på Ica och köpt bland annat en vanlig marabou original och nya numret av SOLO. Det var dock inte planerat att jag skulle köpa en tidning men eftersom jag såg den där i hyllan och jag brukar köpa den så blev det så iallafall.

Den här månaden har jag förövrigt spräckt min otroligt genomtänkta budget med ca 1000 spänn. Hur gick det till? Vart tog alla pengar vägen? Nu är jag iallafall fattig och hoppas på presentkort och många kuvert med sedlar i på onsdag!

Och nu ska jag gå och njuta av SOLO och min marabou. Bye

Godmorgon

Vaknade för en timma sen ungefär, åt frukost och lite sådär. Nu lyckades jag rimma igen, haha. Jag kom på igår kväll att jag faktiskt inte har varit utomhus sen i fredags vid halv fyra någon gång! Så idag måste jag iallafall gå till Ica och köpa något, kanske ta en längre promenad med, jag bor ganska nära Ica så det räknas knappt som en promenad att gå dit bara.

Jag har också nästan lovat pappa att städa mitt rum idag, eftersom jag inte gjorde det igår. Och för en gångs skull tror jag faktiskt att jag ska göra det. Det är ganska needed för tillfället.



The notebook

Nu har jag precis kollat klart på The Notebook och tänkte gå och ta mej en dusch. Sen ska jag nog bara äta lite och gå och lägga mej för jag mår inte helt bra. Magen har ont.


Godnatt! ♥

Läskigt

Jag fick ett sms nyss, från någon som undrade vem jag var. "Vem är du då?" frågade jag då såklart. Men den ville inte ge sej, så jag fick väl säga att jag heter Jessica. "Jessica?" frågade den här personen då, då tänkte jag "Det kanske är någon kille som jag gav mitt nummer till för jättelänge sen eller nåt" för jag har ju inte den här personens nummer i min telefon.

Men vet ni vad jag fick för svar då? Jo, "Jessika heter jag :p" liksom, hallå? Och hon bor tydligen inte så långt härifrån heller, läskigt tycker jag. Hur hon har fått mitt nummer har jag inte en aning om, har ingen lust att ta reda på det heller så ungefär där slutade jag svara. Men lite konstigt var det.

Caleb

Det är det här jag lyssnar på när jag är arg. Får mej på bättre humör. Även om det kanske inte låter så.
Men jag älskar den här låten.



Jag hatar allt.

Den här dagen kan inte bli så mycket värre. Jag hatar det här, allt. Kan du inte bara lämna mej ifred och låta mej leva mitt liv?
HATAR DET, HATAR ATT DU SKA LÄGGA DEJ I ALLT OCH ATT DU ÄR SÅ JÄVLA EFTERHÄNGSEN OCH INTE KAN GÅ VIDARE. LEAVE ME ALONE.

Han har för bråttom

Pappa blir så stressad när han städar, allt måste bort, skynda skynda, plocka undan, skura golven, dammsug. Allt ska bort, allt ska vara rent! Och allt det på en gång. Helt plötsligt kan jag höra honom ropa:
"Jessica! Är dom här papperna som ligger på bänken i hallen dina?! Är det nåt du ska ha kvar?"

Har jag ens någon aning om vilka papper han menar? Är det något jag orkar bry mej om just nu? Nej.
Ibland har jag bara lust att säga åt honom att ta det lite lugnt. Chilla pappa, chilla.

Horoskop 081220

Oxen 21/4-21/5:
Lördagen blir underhållande men en smula vardaglig,
om du inte råkar vara på resa just nu. Fin kväll.


Hmm.. Fin kväll? Jag tror faktiskt på sånthär ibland, men bara ibland. Jag tror inte att den här kvällen kommer bli så mycket annorlunda från igår faktiskt. Men igår var det en fin kväll iochförsig :)

Jag gör nog något annat

Apelsintryffel låter inte lika roligt längre, kanske ska satsa på att göra klassisk kola eller knäck istället? Det har jag iallafall gjort förr så jag vet hur det smakar. På måndag börjar jag med godis-baket! Eller, heter det verkligen baka när det är godis man gör? Det gör det nog.

Nu tjatar pappa på mej att jag måste städa mitt rum så han kan dammsuga där inne. Jag kan väl dammsuga själv? Precis. Jag städar när jag känner för det. Senare.

Knäck hör till julen. Det bara är så.

Grrreat!

Lovet började ju bra. I morse mådde jag så illa att jag inte kunde äta frukost, och magen kändes som att den skulle explodera anytime. Sen funkade inte internet som det skulle heller. Så om det inte blir några fler inlägg beror det antagligen på att internet krånglar igen. Perfekt.

Idag har jag iallafall tänkt att städa mitt rum, som för närvarande ser ut som jag-vet-inte-vad, med kläder, tidningar, papper, damm och katthår överallt på golvet. Suck. Men det tänkte jag ta tag i lite senare. Nu ska jag läsa bloggar! Ciao

Tack och adjö!

Nu ska jag nog inte blogga något mer ikväll, finns risk för att jag bara svamlar då. Börjar bli ganska trött känner jag, och klockan är bara tio. På en fredagkväll. Och jag vill sova. Haha, vad händer med mej? Men det är faktiskt nästan tillåtet. Att vara såhär trött första kvällen på lovet alltså. Men det är ju sååå tråkigt! Jag kan ju inte sova nu!
Varför, varför, varför gick jag inte till biblioteket igår som jag hade tänkt? Varför lånade jag inte några bra böcker att läsa under lovet? Ja, det kan man ju fråga sej.
Jag är väl inte alltid så smart.



Nu säger Oli att han vill ringa mej snart! "MEN JAG VILL VARA BEREDD FÖR JAG VILL TVÄTTA HÄNDERNA FÖRST!" skriker jag på msn. Händerna blir äckliga när man har suttit vid datorn ett tag. Jag läste en gång att databordet med alla tillbehör (datamus, tangentbord osv) innehåller fler äckliga bakterier och smuts och damm än toaletten. DATORN ÄR ÄCKLIGARE ÄN TOALETTEN. Därför beter jag mej också likadant som när jag har varit på toaletten när jag har suttit vid datorn. Jag tvättar alltid händerna innan jag gör något annat. Bra policy.

Godnatt och sov bäst! ♥

Tråkfredag

Det var tråkigare än vad jag mindes att sitta hemma en fredagkväll. det hade varit ungefär 100 gånger trevligare om det hade visats nån bra film på någon kanal. Eller om det hade gått något bra program över huvudtaget.
Hur kommer det sej att det nästan aldrig visas bra filmer på helgerna men på veckodagar och söndagar går det hur bra som helst att slänga upp filmer som till exempel Titanic i tablån? Jag borde mejla någon om det.. haha.

Nu är det dags för mej att ta igen lite olika missade blogg-uppdateringar! PUSS

På TV ikväll

om pappa kan slita sej från fotbollen en timma ungefär så ska jag nog gå och se om det finns några vuxna som är smartare än 10-åringar nu klockan 19.00 på tv3. det är dock inte så troligt att pappa kan offra fotbollen för min skull. ha..

annars är det ju faktiskt inget sevärt alls på tv ikväll, synd eftersom det är fredag och hemmakväll. jag vill ha en egen tv-kanal med bara mina favoriter på, det skulle vara ballt. Are you smarter than a fifth grader är egentligen inte heller så sevärt, men det är iallafall det bästa jag kunde hitta i tablån ikväll. fredags-tv-kvällar suger.

Killar som inte fattar

när man dissar en kille hur mycket som helst, när man är så övertydlig med vad man vill att minsta lilla barn skulle fatta vinken, men killen ändå inte fattar att man inte vill prata med honom eller ha med honom att göra, då är det I-L-L-A. konstigt nog så händer det faktiskt ganska ofta, eller iallafall med jämna mellanrum. killar är knepiga varelser. ibland. och bara vissa.

Jullov!

blev som sagt stan idag efter julshowen i skolan. på tal om den förresten, showen alltså, vi fick två packade killar bredvid oss. dom luktade cigg och sprit och drack öl under själva föreställningen, ganska dålig stil egentligen. värst var det för izabella som satt precis bredvid dom och var tvungen att utstå deras frågor, usch usch.

direkt när vi kom till stan gick vi till Kinamuren och åt varsin lunchbuffé! den satt fint kan jag säga. efter maten gick vi till h&m och dit kom även karoliina och mötte oss. vi sprang runt där inne ett tag innan vi gick vidare mot andra affärer, det jag fick med mej hem var iallafall en julklapp till pappa, en julklapp till oli (äntligen kom jag på vad jag skulle köpa!) och underkläder till mej själv från h&m eftersom dom hade cluberbjudande nu, ta 3 betala för 2. klart man passar på! fint rim där, haha.

ikväll ska jag vara hemma och inte göra något speciellt alls, rätt skönt :)

"Sovmorgon"

nu har jag kollat på tv och druckit ännu en kopp te! idag blev det Indian Spice som hamnade i koppen.

imorgon har vi "sovmorgon" till 06.20, börjar inte förrän halv nio. Skönt. klockan tio slutar vi och då börjar även jullovet. Skönare. då ska jag in till stan med hanna, izabella och kanske också karoliina. då ska vi fira lovet med kinamat och sedan gå runt på stan och handla dom sista julklapparna. för min del blir det dock dom första. haha

nu tänkte jag nästan göra mej iordning för natten snart, så jag orkar med dagen imorgon. Pusshej!

Apelsintryffel till släkten?

Jag tror att jag har skrivit det tidigare, att jag tänkte sno ett tips från min vän izabella som har bakat saker till sina släktingar vid jul. jag funderar på att göra apelsintryffel till mina. men jag vet inte själv om det är gott än.. kanske borde göra en sats först och provsmaka själv innan jag sätter igång med storbaket? det verkade iallafall inte alltför krångligt att göra, det är ju alltid positivt!

Här är receptet på Apelsintryffel:

1dl vispgrädde
300 gram hackad vit choklad
2 msk cointreau (likör) eller apelsinsaft
2 msk rumsvarmt smör
200 gram vit choklad att rulla tryfflarna i
florsocker

Man ska bara koka upp grädden och hälla den över den hackade chokladen, sen röra om tills chokladen har smält. Rör sen ner smör och likör/apelsinsaft och rör om tills smeten blir lite tjockare. Bred ut tryffeln (smeten) på ett fat och ställ in i kylskåpet i ungefär en timma.
Ta sedan ut smeten och forma till kulor som du lägger på bakplåtspapper, ställ in i kylskåpet i en eller två timmar.
Hacka chokladen och smält till hälften i micro, rör om till en jämn smet. Doppa kulorna i chokladen och rulla sedan i florsockret, ställ dom sedan svalt för att stelna. Klart!


Majja någon?

ja, isåfall har jag en kontakt på msn som säljer för 50 kr/gram. bara så ni vet. han trodde att jag ville ha, men nej tack. vill någon här ha hans msn är det bara att säga till! vet dock inte vart han bor men det är inte mitt problem. CIAO!

Tvättdag

jag slängde in en tvätt iallafall, jag hade ju otur igår.. i förrgår kväll hade jag lagt fram ett par jeans som jag tänkte ha på mej igår, jag la dom på arbetsbänken inne på toaletten. så när jag vaknade igår så kände jag att dom var lite blöta, vatten tänkte jag då. men så var det inte! efter ett tag kände jag nämligen lukten av inget mindre än.. kattkiss! då blev jag lite arg, men det var bara att leta fram ett par andra jeans.
det är iallafall det jag tvättar nu, kattkiss-kläderna.

lite senare, efter top model säsong 9-reprisen någong gång tänkte jag gå upp till biblioteket och låna en bok. (!)

TV-dags

nu har jag suttit här ett tag, börjar få ont i ryggen och bli riktigt hungrig faktiskt. så jag ska ta och kila iväg till köket och leta fram något gott att äta, sen ska jag sätta mej framför tv:n med en kopp varmt te! det låter väl mysigt?

Bye ♥

Hunger...

undrar varför man alltid blir så hungrig eller sugen på att äta hela tiden när man är själv hemma?
det betyder ju iallafall att när jag flyttar och bor själv så kommer jag äta JÄMT, aldrig kommer man kunna se mej utan en chokladkaka eller en macka i handen.



..If you want to play it like a game

Well, come on, come on, let's play..

Hemmasittardag

Det blev som jag hade planerat. jag stannade hemma idag, ungefär halv elva gick jag upp och det var rätt så skönt kan jag meddela! har precis ätit frukost och kollat lite på Oprah.

jag har också kommit på att jag borde tvätta kläder idag, jag var nämligen ganska slarvig med det i helgen så jag har inget rent känns det som. men det har jag, så jag kan tvätta i helgen istället! ja, så blir det nog.

Bonde söker fru

det kollade jag nyss på. hanna och magnus var dom enda som valde rätt person i slutet. dom andra två valde fel. (logik)
imorgon får vi se det allra sista avsnittet, det blir nog kul och bra och allt det där.

ikväll har internet krånglat, eller mitt mozilla firefox har kraschat hela kvällen, ganska jobbigt. men efter ett tag startade jag om datorn och nu funkar det prima igen! JAG ÄR TEKNISK, WOHO!

även fast jag ska vara hemma imorn hade jag inte tänkt att sitta uppe så jättelänge, är ganska trött nu redan. ont i ryggen har jag också, suck. har jag nåt mer att klaga på tro? ja! det regnar och har duggat idag, typisk svensk vinter.. i fredags och lördags var det hur fint som helst ute men  i söndags började allt töa bort. hemska väder.

Godnatt på er!


Förvirrad

den här dagen har varit minst sagt konstig...

i skolan gjorde vi inte så mycket tyckte jag, jag var lite ur fokus också, kunde inte riktigt koncentrera mej på det jag skulle.
vi fick tillbaka latinproven också, ig fick jag men det var jag beredd på. när jag kom hem kollade jag på top model 9 och nu sitter jag här som vanligt.

imorgon tänkte jag ta en day off, för att ta igen förlorad sömn :) man får göra det ibland tycker jag, speciellt när man behöver det.




GODNATT!!

nu har jag hittat ett par skor som jag ska kolla efter när jag åker till stan på torsdag! jag har ju redan spräckt budgeten så varför inte spräcka den lite till? precis!

Godnatt och sov bäst, imorgon har jag sovmorgon! / Jessica ♥

Hair issues

jag borde verkligen verkligen verkligen pallra mej iväg till frisören och beställa en tid nu, mitt hår går av. i need a hair cut. och det är ju inte så värst jobbigt egentligen, att beställa en tid. det jobbiga är att behöva betala efteråt. och att jag inte vet vad jag vill ha för frisyr, ska jag bara toppa? klippa fler etapper kanske? jag vill ha en förändring, men inte en stor. och så vill jag bli blond igen, som jag var i somras. men det är jag för snål för att göra hos frisören.. karoliina brukar kunna fixa det istället ;) haha nog om det nu, jag SKA beställa en tid. imorgon tror jag, efter jul vill jag bli klippt! EFTER JUL SKA JAG BLI KLIPPT. sådetså

Pepparkakshus

jag har egentligen aldrig riktigt fattat grejen med att bygga pepparkakshus som man låter stå kvar tills dom blir dammiga och oätbara.. bättre att hugga sönder och äta av det direkt istället! (just det här huset var inte så gott, nej)


Tuesday

den här dagen har i princip sett ut som alla andra dagar. först vaknade jag, sen åkte jag till skolan, sen kom jag hem och kollade på tv och satte mej här. ganska dåligt med variation om jag får säga det själv.

skönt med den här veckan är att vi inte har några läxor eller prov att plugga till. visserligen har jag fortfarande en filmrecension att skriva men det kommer nog inte hända.. hoppsan.

nu ska jag ta och se vad för skvaller jag har missat idag! Ciao


The secret life of the American teenager

och jag som trodde att den serien började idag, men det är visst avsnitt 3 redan.. jaja, inte hela världen.
20.55 kan man se det men cirka fem minuter innan, 20.50 alltså, kan man ju passa på att titta på blondinbellas tv-dagbok och se om det är sevärt, om man känner för det!

nu laggar datorn snart sönder här, hoppas verkligen att det blir bättre när vi har formaterat den (på onsdag förhoppningsvis). jag får seriösa utbrott av lagg och seg uppladdning.

Hörs imorn, Godnatt! / Jessica ♥

Måndag, skoldag

skolan kändes ganska onödig idag, vi gjorde inget vettigt alls kändes det som.. imorgon kommer vi säkert inte heller göra något speciellt så jag skulle nog kunna stanna hemma, men då missar jag julbordet i skolan.
för det är ju sååå bekostat och lyxigt där! nej men det hör ju liksom till, man mjukstartar med julbordet i skolan. en vecka senare får man den riktiga maten serverad hemma hos mormor&morfar, den däremot får man absolut inte gå miste om!

tänk, om 9 dagar är det julafton, och jag har inte köpt en enda julklapp än.. jag börjar känna av stressen. jag vet iallafall vad jag ska köpa till mamma och pappa, till oli har jag däremot ingen aning. därför ska jag in till stan efter skolan på torsdag och kolla runt lite, på fredag slutar vi tio så då har jag också tid att springa omkring på stan efteråt. hoppas jag hittar något!

Slut för idag, tack för idag.

Nu ska jag snart dra mej tillbaka för kvällen. har suttit här hela dagen känns det som.. ska försöka lägga mej tidigt ikväll också. runt halv tio skulle vara skönt faktiskt :) så nu ska jag bara kolla runt litegrann i bloggar och så och så hörs vi imorgon :)

Godnatt / Jessica ♥

Pork chops

maten satt fint, fläskkotletter blev det idag. pappa är dock inte världsbäst på att steka kött, tyvärr.

dagen har varit jättelugn faktiskt, har inte gjort något speciellt alls. var på ica med pappa förut och köpte hem en förpackning Toffifee, egentligen skulle jag köpa glass.

och så har jag kollat igenom alla bilder från igår... ojojoj säger jag bara. så fort karoliina eller izabella loggar in på msn så ska dom få ta del av alla bilder, det brukar bli kul. haha


Mardrömmar

inatt drömde jag samma som igår, att snön var bortsmält och att allt var grått och trist igen. och när jag vaknade så märkte jag att det var så på riktigt, deprimerande ja. jag var ju nästan hundra på att den inte skulle ligga kvar till jul, men några fler dagar hade jag ju hoppats på iallafall. suck

Last night

gårdagskvällen/natten spenderades i karoliinas hydda på hennes gård. vi spelade bland annat nåt spel som david föreslog, och för mej gick det inte så jättebra så jag fick i mej lite för mycket. eftersom man fick straffdricka om man glömde vissa saker osv...
kom hem efter utsatt tid men pappa märkte inget iallafall, vilket var tur.

den här dagen har jag spenderat stor tid med att dricka vatten faktiskt, och mjölk. i morse var jag så sugen på pizza så jag trodde att jag skulle dö. men det gjorde jag inte! och nu mår jag bra.

datorn har för övrigt börjat krångla nu, men vi kan inte formatera om den förrän på onsdag tidigast för vi behöver några skivor som mamma har och vi kan inte få dom tidigare. men min inloggning funkar fortfarande, får se om allt hinner kollapsa.

TONIGHT

Jag orkar inte sitta här mer idag. Ikväll blir det iallafall party hos karoliina, see you tomorrow!


besök på ica!

jag var på ica med pappa förut, köpte dricka till ikväll och så lyckades jag få med en förpackning av GBs gräddglass med krossad choklad hem! Mummms!


Mardrömmar

Jag hade en mardröm inatt, tror jag. jag drömde att all snö var borta. pfff, hoppas att den ligger kvar till jul!

23.56

oj vad tiden rusade iväg! jag blev plötsligt jättetrött, har varit vaken sedan 06.26 faktiskt. nu ska jag sova :)

godnatt puss!

Alice är ändå no.1

den som kommer tvåa är ändå alltid etta i slutändan, det har man ju märkt genom åren :) darin kom tvåa, amanda jensen kom tvåa. daniel lindström och marie picasso har man inte hört mycket om direkt.

chokladkakan är slut förresten, konstigt va?

TAGGA TAGGA

klockan är snart fem i åtta och jag har inte öppnat chokladen än, duktigt av mej!

grejen med årets idol är att nu vet jag faktiskt inte vem som vinner, kevin har ju hela tiden haft jättestort stöd och faktiskt större stöd än vad alice har haft. iallafall om man ska lita på statistiken i expressen. men sen idag så läste jag att alice hade med power ikväll, eller att det hade verkat så på genrepet. och även om jag fortfarande tror att kevin kommer ta hem det så kan jag inte låta bli att hoppas på alice.
förr har det ju varit så att tvåan blir mer känd och får en bättre karriär än ettan, men i år tror jag att det kan bli annorlunda. jag tror att båda kommer att gå långt!


Trött fredag

skolan idag var totalt meningslös, lucia först. sen rast, rast och lite mer rast. klockan 13.10 hade vi företagsekonomi och vi var ungefär nio stycken som närvarade, av trettio. läraren tyckte iallafall att vi som var där var duktiga ;) men jag kan avslöja att om jag också hade haft ett sätt att komma hem tidigare på så hade jag lätt dragit hem där vid elva ungefär!

ikväll är det idol-final och jag har laddat upp med en marabou, den ligger i köket och skriker på mej att den vill bli uppäten men jag ska försöka att inte öppna den förrän idol börjar.... good luck chuck!

Jessica ♣


PISS OFF

vissa dagar känns det som att allt går emot en
det känns som att det mesta man gör
är helt meningslöst.
och idag är en sån dag
det känns som att inget jag gör är på riktigt.
jag längtar till helgen för att
då ska jag sova massor
och bli onykter och ha kul.


081211

idag hoppade jag över matten så jag var hemma klockan ett ungefär, skönt. ett tag tänkte jag att jag skulle försöka sova lite medan jag var själv hemma, sen kom jag på att det blir svårt att somna ikväll om jag gör det så jag kollade på tv hela dagen istället.
imorgon har vi sovmorgon, alltså ingen Latin. jippi! Klockan 09.20 är det luciatåg i aulan och det ska vi iallafall se, sen har vi bara spanska och företagsekonomi och sen är det helg! jag tyckte att förra veckan gick väldigt snabbt, det gjorde den här med. det känns bra :)



Två veckor

nu är det bara två veckor till julafton, jag har inte köpt en enda julklapp. fast jag ska nog bara köpa en och den är till Oli, men jag har ingen aning om vad han ska få..panik ja

pappa får väl en chokladkartong eller nåt och mamma med. sen kom jag på idag att det kanske är dumt att åka och träffa massa släkt utan att ge dom något. izabella har sagt att hon gjorde kola eller knäck eller nåt till sina släktingar förra året, jag kanske kopierar den idén för det är ju faktiskt varken dyrt eller speciellt ansträngande. vi får se!

Mitt fel

dom valde inte partner idag, det blir tydligen nästa vecka. suck
nu är det kallt om fötterna och jag önskar att vi hade golvvärme

ONSDAG

veckans jobbigaste skoldag. idag blev det dock inte så mycket gjort, jag var inte med på idrotten så första lektionen hade jag 10.45. Företagsekonomi B var det då, vi pratade bort en del av lektionen som vanligt och så jobbade vi i böckerna. På psykologin kollade vi på en jätteseg film om smarta barn, självklart var hela grejen med att lära spädbarn saker som att läsa och räkna redan när dom föds ett amerikanskt påhitt. Jag råkade även somna i några mikrosekunder två gånger under den lektionen! Vi avrundade med en och en halv timme Latin, men det gick snabbare än vad det brukar, plus att vi fick sluta tidigare. ha!

fick skjuts hem av pappa och när jag var på ica "råkade" jag plocka på mej en marabou amigo i kön till kassan. nu lät det som att jag snattade den, men det gjorde jag inte!

om 25 minuter är det Bonde söker fru och det är det viktigaste avsnittet av alla, idag ska dom välja vem av dejterna dom vill ha som partner, wihoo!

Fight for fit

Jag funderar på det, att börja träna. Jag kanske är påväg in i någon slags 18-årskris eller liknande. Jag känner iallafall att min kondition och hälsa inte är på topp. Det har den visserligen aldrig varit men nu känns det som att det är dags att ta tag i det, en gång för alla. Innan jag ruttnar.

Det är egenltigen ganska skönt att springa, eller jogga. Men samtidigt väldigt tråkigt, och om man gör det med någon så blir det som en tävling, det vill jag inte. Jag springer jättelångsamt, och klarar bara korta sträckor. Men det går ju att bättra på. Jag spelade fotboll ett tag också, i världens sämsta lag med alla möjliga åldersgrupper, här i Finnerödja. När jag var liten ville jag dansa, i Hallsberg på Lenas dansstudio, men det var "för långt bort" för att jag skulle få dansa där. Jag är faktiskt ganska arg just nu, på det mesta. Ska det vara så?

Tisdag.

trött dag idag, egentligen vill jag bara sova men ändå inte. jag syndade förut och åt choklad också, igen. jag måste verkligen skärpa mej med allt det där småätandet.

nu har jag inget mer att säga för tillfället. bye

Dåligt

jag mår inte bra nu, mår typ illa. har ont i magen

svenskan är klar iallafall. orkade inte ändra och fixa till allt hon ville att jag skulle göra men ändå, lite är fixat!

tur att tisdagar är så korta, till 12.20 går vi. vi börjar med Svenska B, sen har vi Företagsekonomi B och så avslutar vi med språk, Spanska steg 4 för min del.

nu ska jag springa till duschen och passa på att lägga en ansiktsmask innan jag sover, det känns som att det behövs.

Sweet dreams


UNIA - recommended

jag har precis upptäckt det, sonata arcticas senaste album, som kom 2007... jag är lite efter. jag ska snart sluta prata om dom, jag lovar.
dom är dessutom nån slags metal, är jag metal nu?! skulle inte tro det, men dom är bra ändå och jag rekommenderar att lyssna på dom!



jag känner mej ganska förvirrad för tillfället faktiskt, det känns som att jag inte vet något alls om nånting. orkar inte plugga, orkar inte bry mej så mycket om nånting. Jullov nu tack


Om jag har räknat rätt

så är det nu alltså:

59 dagar till izabellas 18-årsdag
105 dagar till hannas 18-årsdag
142 dagar till karoliinas 18-årsdag
160 dagar till min 18-årsdag

Våren blir fullspäckad!


på bilden: bella, nathalie, hanna och karoliina

I feel you taking power from me and I can't leave

Sämst dag idag, vet inte varför.

Vi fick reda på betygen i Engelska A också, vg får jag. det förstörde dagen lite. sen fick jag veta att jag skrev ett mvg på uppsats-delen och det förbättrade dagen lite. fick även beröm för min grammatik och skrivspråket för övrigt, hon tyckte att jag hade skrivit väldigt bra under hela kursen, yay :)

På svenskan fick vi tillbaka vår argumenterande text, vi skulle förbättra den.. igen. Suck, jag som trodde att vi skulle få slippa allt såntdär nu. måste fixa det snart, ska bara....ska bara....

Jag känner också att jag är inne i en Sonata Arctica-period nu, jag brukar ha perioder då jag lyssnar på en speciell grupp eller en speciell sorts musik. Nu är det Sonata, jag kan nästan säga att jag älskar både dom och deras texter. ♥

antal pluggminuter = noll

japp,  jag har inte gjort filmrecensionen som ska in imorn.. men det löser sej! istället har jag fördrivit tiden med att kolla runt på youtube och hittat låtar med sonata arctica som jag inte hade hört innan :) paid in full är min favorit hittills, love it! ♥



Needed to be strong, yet I was always too weak
So I can only blame myself for this state we are in
I will take what you have for me now, it's not too late
Did you change?
I did too.
Love can grow from the last grain


2:a advent

idag är det 17 dagar till julafton.
den kommer förresten spenderas i örebro hemma hos mormor & morfar med pappa, bror, morbror, moster, kusin och lite annan släkt, det blir nog mys! mamma kommer inte vara där, hon ska följa med till leifs pappa eller vad det var.
jag har inte träffat nån från släkten förutom mormor & morfar på jättelänge, två år säkert. så det kommer säkert bli jättekul att se alla igen :) plus att julaftnarna hos mormor alltid innebär ungefär fem gånger för mycket mat, det gillas!

Söndag, goddag!

precis efter att jag hade skrivit inlägget igår så undrade karoliina om jag var redo att gå iväg till david.. det var jag ju inte, satt här i pyjamas och helt ofixad. men det fxade jag snabbt! vid tre var jag där och så gjorde vi ett pepparkakshus, det blev inte så vackert, inte heller så värst gott.. men kul var det :) sen gick vi och hyrde en film, the ruins, och den var faktiskt ganska bra. lite annorlunda.

senare på kvällen var det ju den där Britney Spears-dokumentären, men den ville inte killarna se såklart så jag hoppas på att den visas i repris!
kvällen avslutades med ett frågespel som inte var så kul egentligen men vi började bli trötta, iallafall jag, så det var kul ändå :)

Lördag

det blev ingen spelkväll igår, däremot hittade vi på andra saker. jag, karoliina, david och jesper, kul var det också.
jag hörde av pappa idag att robin åkte ur idol igår, yes! nu tror jag att kevin vinner hela skiten men alice är ändå min favorit :)

senare idag kanske vi skulle göra pepparkakshus, samma kvartett som umgicks igår alltså. men jag har inte hört något mer om det än så vi får väl se om det blir något :)
nu ska jag uppdatera mej inom bloggvärlden, ciao!



Helgen

helgen bli lugn som vanligt, utbytte några meningar med karoliina förut om en eventuell spelkväll imorgon. det kan bli trevligt :)
på lördag eller söndag (eller båda) måste jag göra klart filmrecensionen till Filmkunskapen också för den ska vara klar på måndag, den hade jag nästan glömt! och jag har nästan glömt vad som händer i filmen också.. inte bra.

nu hade jag tänkt gå och duscha och ikväll blir det både peeling, ansiktsmask, hårinpackning och rakning av ben och armhålor :) orken till allt detta på samma gång brukar inte finnas men ikväll gör den det, klart man passar på!

Latinprov...yes!

jag köpte inte ett enda plagg under min korta  vistelse i örebro, duktigt va? istället lade jag ut pengar på hårinpackning, återfuktande ansiktsmask, ansiktsrengöring och sminkborttagningsgrejer. jag kände mej nästan lite stolt när jag bara köpte absolut nödvändiga saker :)

imorgon bitti har vi latinprov, 07.50.. jag har inte pluggat nånting till det, men det är jag inte ensam om och det känns bra!

vi fick reda på våra betyg i Företagsekonomi A idag också, ett litet G får jag iallafall och det var ju det jag hade räknat med så det var lugnt. nu måste jag skriva lite på en inlämningsuppgift till spanskan, hörs!

Information & layout

sitter i skolan och har snart information & layout, vi ska fortsätta med en produktkatalog som vi har börjat med. den ska vara till vårt påhittade företag som vi håller på med på företagsekonomin, pisstråkigt är vad det är, plus att läraren inte har berättat för vår grupp hur man gör den där katalogen så vi får typ gissa hur vi ska göra. kul..

i skolmatsalen serveras vi idag spagetti och köttfärssås, som vi får varannan torsdag. det blir en slapp skoldag idag, vi har bara matte b efter lunch och sen är vi fria att gå hem :) 

men nu börjar vi snart så vi hörs senare!  


Lite mer Mmm.. i livet!

marabou är absolut den bästa chokladen jag nånsin har smakat, jag har till och med en topp 2! haha
1. mjölkchoklad
2. amigo


....

bonde söker fru förut då.. jag trodde verkligen att hanna skulle skicka hem elias och att magnus skulle skicka hem linn. men tänk så fel man kan ha! peter gjorde dock rätt val :) per är onödig i hela sammanhanget tycker jag, tråkig liksom.
nog om det där nu.

imorgon blir det absolut en sväng till örebro efter skolan. skulle träffa mamma en snabbis och ge henne lite pengar till en julklapp som hon och jag ska dela på :) idag fick jag förresten reda på att oli redan har köpt min julklapp, och jag vet inte prisklass eller nånting.. herregud! vad ska han få? vart ska jag leta? hur mycket ska jag lägga ut? vad vill han ha? hjälp hjälp hjälp..

Truth is a whisper

idag har jag till och med handlat hem glögg och skållade mandlar, helt själv! det brukar ju annars vara pappas jobb men jag tänkte att jag kunde bjussa på det den här gången, haha.

klockan 20.00 är jag bänkad framför teven och bonde söker fru med glögg och mandlar i högsta hugg. idag är det dessutom ett sådant avsnitt när dom ska skicka hem en dejt var, får absolut inte missas! :)


Onsdag

idag var en ganska skön dag, började kvart i elva för jag skippade idrotten. då hade vi företagsekonomi och halva lektionen gick åt till att bland annat prata om praktikveckan som vi har vecka 5. jag funderar på att vara på ica här i lilla Finnerödja.. men det behöver inte bestämmas än som tur är :)
vi skulle haft psykologi också men läraren dök inte upp så vi stack. sen hade hon tydligen kommit ändå, hennes klocka hade stannat eller nåt, men då var det ju svårt att samla ihop klassen så vi struntade i lektionen.
sist hade vi latin, i 90 minuter.. vi pratade om provet som vi ska ha på fredag, som jag antagligen inte kommer plugga till. det känns så meningslöst på något sätt, bara massa grammatik och ord som jag inte kan. imorgon kommer jag inte orka plugga säkert, det är så det brukar bli.

PISSDAG

jag var ju inte på bra humör tidigare idag, och jag är absolut inte på bättre humör nu. jag har missat house på tv4, näst sista avsnittet. hur fan kunde jag missa det?
jag borde bara gå och lägga mej och sova. egentligen hade jag tänkt stanna hemma imorn för att det skulle vara skönt att vara själv hemma en hel dag. men då fick jag reda på att min bror är ledig just imorgon. så himla typiskt. jag åker hellre till skolan än stannar hemma då, men jag skippar idrotten. vi ska bada och göra ett livräddningstest som jag vet att jag inte klarar av. lika bra att strunta i det då tycker jag. åååååååh, jag behöver julllov nu, det känns verkligen. höstterminen är nog det värsta jag vet, ett enda lov på fyra månader. hur har dom tänkt att man ska orka? jag gör det iallafall inte, vårterminen är däremot fab!
en positiv sak om imorgon är iallafall att vi har sovmorgon, som knappt kan kallas det... 06.30 måste jag upp, det känns lagom kul. aja, godnatt alla!

FÖRSTA HALKNINGEN

idag hände det, jag halkade för första gången den här vintern! på vägen hem från bussen brukar jag gå över grannens trädgård eftersom jag tycker att det är för jobbigt att gå runt den. där är det som en liten backe från vägen ner på trädgården och jag såg hur bland annat min bror och en till som gick framför mej var väldigt försiktiga när dom gick där, så jag tänkte att jag skulle spela cool och gå på i vanlig takt. det skulle jag inte ha gjort.. jädrar vad halt det var, jag praktiskt taget flög omkull och halkade ner för backen. det var ganska kul egentligen, men jag blev blöt och fick ont i rumpan.

så kan det gå när man försöker spela cool fast man inte är det :) haha.

Goddag!

idag hade vi ganska kort skoldag, 07.50-12.20, däremot bor vi så illa att vi inte kommer hem tidigare än halv fyra iallafall eftersom det inte går någon buss förrän tre. men jag, izabella och nathalie spenderade väntetiden på burger king i laxå, självklart kunde jag inte motstå att köpa en glass. ännu ett failure för min budget, suck :(

det blev alltså ingen tripp in till örebro idag, det regnade jättemycket så jag hade ingen större lust att åka in. får se om jag hinner in på torsdag istället, vi slutar nämligen 12.20 då med.

jag är inte heller på bästa humöret idag, vet inte vad det beror på. jag sov iallafall lite förut, var så himla trött men jag blev inte direkt piggare av en timmes sömn, snarare tvärt om.

Sleep tight

nu hade jag tänkt stänga av för natten snart, ska bara duscha. sen blir det till att krypa ner i den varma sängen och hoppas att man sover bra inatt :)

imorgon kanske det blir en tripp till örebro efter skolan, vi slutar tidigt och jag skulle behöva köpa lite saker som jag börjar få brist på, samt leta efter en julklapp till oli... det är verkligen inte lätt att hitta presenter till killar. om man ska köpa till en tjej är det bara att gå in på typ h&m och köpa nåt kit eller nån necessär och nåt smink som man själv vill ha liksom. till killar är det mycket mycket svårare, vi får se hur det går!

Don't let the bed bugs bite!

Horoskop v. 49 - Oxen

"Veckan börjar i stor stil när du skördar framgångar utifrån de ansträngningar du gjort den senaste tiden. Människor lägger märke till dig, och det bådar gott för yrkeslivet. Även intellektuellt kan du uppleva stor tillfredsställelse när du når det du eftersträvat. Relationer som etableras nu kommer att bära frukt längre fram. Tiderna är också utmärkta för dina barn, om du har några, men också för projekt där kreativitet och professionalism kan kombineras. Behöver du resa eller ägna dig åt internationella sammanhang är detta också en bra tid, inte minst om du kan få stöd av inflytelserika vänner. Partners har många intressanta idéer - men de kostar också en del."


Flag på näsan mitt i vintern?

i morse när jag kollade mej i spegeln såg allt ut som det brukar, tills jag började smeta på foundation på näsan. då var det dock för sent, jag flagade som bara den och jag vet inte ens varför. kanske för att det är kallt ute? jag har inte solat iallafall, fick gå runt med flaget hela dagen eftersom jag inte hann fixa det innan skolan men jag vet inte riktigt om någon märkte av det. när jag kom hem tvättade jag iallafall bort sminket och smörjde in hela ansiktet, speciellt näsan och området runt omkring, med en riktigt fet hudkräm, hoppas det hjälper. annars får jag gå utan foundation på näsan imorgon, ack ack.

I'm gonna smile 'cause I deserve to.

jag hatar måndagar. faktiskt.
nu borde jag egentligen plugga spanska och svenska men jag har lite saker som "måste" göras först. skriva ett inlägg här till exempel, och kolla runt i andra bloggar.

för övrigt hade jag en väl inplanerad och genomtänkt budget som skulle gälla fram till julafton, guess what happend? jag bröt den, såklart. fick ett starkt sug efter både choklad och cola i skolan idag så när jag kom hem hämtade jag 30 spänn från min spargris, gick till ica och köpte både en marabou amigo och en coca cola. fy på mej!

nu ska jag hämta colan och börja plugga.

RSS 2.0